Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο έλεος των ιδιωτικών παρασχολών το ΤΕΦΑΑ

Ενα από τα κύρια αιτήματα του γυμναστικού κλάδου και των φοιτητών είναι η επαγγελματική κατοχύρωση. Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έξαρση των ιδιωτικών παρασχολών σε βάρος του ΤΕΦΑΑ. Καθημερινά, οι απόφοιτοι των ιδιωτικών σχολών, όσο και αυτοί της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανταγωνίζονται στην αγορά εργασίας τους αποφοίτους του πανεπιστημίου.

Το αδιέξοδο είναι διπλό για τους φοιτητές ΤΕΦΑΑ. Από τη μια ο διορισμός στο δημόσιο αποτελεί ουτοπία, από την άλλη οι ιδιώτες, με την πλήρη ανοχή του υπουργείου, μέσα από μικρής διάρκειας ψευτοσεμινάρια (3 μήνες) μεγαλώνουν τα κέρδη τους και δημιουργούν προπονητές, με αντίστοιχες ειδικότητες του ΤΕΦΑΑ.

Η ευθύνη ανήκει στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που έχουν ως στόχο οι τελευταίες κυβερνήσεις και σε αυτή την πολιτική πρέπει, με τους αγώνες τους, να εναντιωθούν οι φοιτητές σήμερα, εάν θέλουν να κατοχυρωθούν και να αναγνωριστούν οι σπουδές τους. Αυτή είναι η ρίζα του κακού, όπως λένε, που δε στηρίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές, που δε στηρίζει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, αλλά προωθεί σταθερά την ιδιωτικοποίησή του, μέσα από την πλήρη υποβάθμιση των σπουδών μας και τη μη κατοχύρωση του πτυχίου μας. Πρόσφατα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (κρατικός τομέας) οι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ ανταγωνίστηκαν απόφοιτους ιδιωτικών παρασχολών και της ΓΓΑ για το διορισμό τους ως διδακτικό προσωπικό.

Διέξοδος είναι οι αγώνες των φοιτητών, για αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης που επιδιώκει η κυβέρνηση. Αγώνας, που στόχο θα έχει όχι μόνο την επαγγελματική κατοχύρωση των σπουδών μας, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους πτυχιούχους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι φοιτητές τη δύναμή τους και να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή. Να αγωνιστούν ενάντια στη λογική "παιδεία για λίγους και εκλεκτούς", που προβάλλει η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Θεόδωρος ΛΙΑΠΠΗΣ

Μέλος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας ΤΕΦΑΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυναμική κινητοποίηση οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ απαίτησαν την απόσυρσή του(2021-12-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο(2021-12-02 00:00:00.0)
Αμεση απόσυρση των διατάξεων που υποβαθμίζουν τα πτυχία προπονητών(2021-07-02 00:00:00.0)
Ευελιξία και ανεργία ...θερίζουν τους αποφοίτους!(2008-02-15 00:00:00.0)
Το πανεπιστήμιο - επιχείρηση είναι εδώ(2008-01-20 00:00:00.0)
Από την επετηρίδα ο διορισμός των μουσικών(2001-04-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ