Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης

Εκδήλωση για την παιδεία στην Πάτρα

Η κρίση που διέρχεται σήμερα η παιδεία είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης της κοινωνίας, σημείωσε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας της θέσεις του Κόμματος στην εκδήλωση για την παιδεία που πραγματοποίησε η ΝΕ Αχαϊας. Πρόσθεσε πως η αστική τάξη για να μπορεί να ασκεί έλεγχο στους εργαζόμενους επιδιώκει τον έλεγχο της παιδείας, η οποία διαμορφώνει συνειδήσεις και επιδιώκει να φτιάχνει το εκπαιδευτικό σύστημα έτσι ώστε να επιτύχει τους στόχους της. Ο Π. Γεωργιάδης τόνισε πως όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεκινά από τις εξετάσεις είναι αποτυχημένη, γιατί η φθορά του μαθητή έχει ξεκινήσει από το Δημοτικό σχολείο, άρα η όποια μεταρρύθμιση για να έχει πρακτικά αποτελέσματα πρέπει να ξεκινά από τα κάτω κι όχι αντίθετα, όπως γίνεται τόσα χρόνια.

Τόνισε πως πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή των φορέων της εκπαίδευσης στην προσχολική αγωγή, ώστε ο μαθητής φθάνοντας στο Λύκειο να έχει όλα τα στοιχεία που θα επιτρέπουν να είναι άξιο μέλος της κοινωνίας. Σ' ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του υπουργού για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, ο Π. Γεωργιάδης σημείωσε πως αν δεν αλλάξει ο ανισότιμος κοινωνικός καταμερισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τότε δεν μπορεί να γίνει κανένα θετικό βήμα.

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ παραβρέθηκαν πολλοί πανεπιστημιακοί, φοιτητές και φορείς της εκπαίδευσης, μαθητές, καθηγητές και γονείς οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης για να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος. Σ' αυτό άλλωστε αναφέρθηκε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας, Σταμάτης Αλαχιώτης,ο οποίος, στην παρέμβαση του, συνεχάρη το ΚΚΕ για τη δραστηριότητα και τον προβληματισμό που επιδείχνει στο θέμα της παιδείας, αναφέρθηκε στην ανυπαρξία επαγγελματικού προσανατολισμού και εξέφρασε την άποψη πως στην εκπαίδευση επιβάλλονται σαρωτικές αλλαγές από τα κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια ακολούθησαν πλήθος παρεμβάσεις φορέων της εκπαίδευσης και απλών πολιτών οι οποίοι συνέβαλλαν με τον προβληματισμό τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

  • Συζήτηση με θέμα "παιδεία - προβλήματα - θέσεις του ΚΚΕ", διοργανώνει η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΝΕ του ΚΚΕ (Καποδιστρίου 5, 4ος όροφος). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί Χρ. Νιάνιος και Κ. Μαστροκώστας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ