Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Με βία απειλούνται δημοσιογράφοι

Σήκωσαν κεφάλι και απειλούν οι φασιστικοί, εθνικιστικοί κύκλοι της Λέσβου, μέσω της τοπικής εφημερίδας "Πολιτικά" του γνωστού, για τις σχέσεις του με το χουντικό καθεστώς, Μ. Γκιγκιλίνη.Στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα σε σχόλιο με τίτλο "Δεινόν... προς στρατό λακτίζειν", απειλεί με βία (!) τους δημοσιογράφους των τοπικών εντύπων, που κριτικάρουν τα κακώς κείμενα στις Ενοπλες Δυνάμεις!

Αφού αφήνει αιχμές ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είναι ακόμη και... πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας(!)- ΜΙΤ η εφημερίδα απειλεί: "Αν μάλιστα βρεθούν μερικοί "θερμοκέφαλοι" αξιωματικοί τότε θα έχουμε διαφορετικές εξελίξεις στο όλο "σίριαλ"..."! Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι κύκλοι χτυπούν. Η "πρακτορολογία" είναι το αγαπημένο "χόμπι" και του πρώην βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Βουνάτσου, ο οποίος πρόσφατα, σε άρθρο του σε άλλη, αναλόγου ύφους εφημερίδα, επιτέθηκε εξίσου χυδαία σε όσους δημοσιογράφους γράφουν υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας και ενάντια στον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Επιπλέον, αυτή η απειλή των "Πολιτικών" έρχεται μια βδομάδα ακριβώς πριν εγκαινιαστεί η εκκλησία του Αγ. Θεοδώρου στην 98 ΑΔΤΕ. Ηδη υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τον τρόπο που χρηματοδοτήθηκε ο ναός, αφού ως χορηγός εμφανίζεται η ηγουμένη του Αγ. Ραφαήλ Ευγενία Κλειδαρά, η οποία έδωσε 150 εκατομμύρια για το ναό. Ωστόσο, το ποσό αυτό φαίνεται πολύ λίγο για ένα ναό που επέχει την ποιότητα Μητρόπολης! Την ίδια στιγμή, εξάλλου, που η στρατιωτική ηγεσία του νησιού χτίζει ναούς, χρησιμοποιώντας στρατιώτες, η μόνη επωδός των διοικητών των μονάδων, όταν πρόκειται για δαπάνες υπέρ των στρατευμένων είναι "δεν υπάρχουν χρήματα"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ