Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ" ΣΤΟ ΣΕΒ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕΠΙΔΕΙΞΗ
αδιαλλαξίας από την κυβέρνηση

Με γοργούς ρυθμούς απομονώνεται η πολιτική της κυβέρνησης από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γεγονός που αναγκάζει τους κυβερνώντες να καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στον αυταρχισμό και τις απειλές

Σε μια πρωτοφανή, τόσο για το ύφος της όσο και για την ουσία της, επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, προχώρησε χτες, κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις, τις χαρακτήρισε αντιδράσεις "συντεχνιακών συσπειρώσεων" και "κοινωνικά μορφώματα" που στηρίζονται στη "δύναμη του εκβιασμού" (! ). Αφού συκοφάντησε τους απεργούς, προχώρησε στο επόμενο βήμα, στην επίδειξη αδιαλλαξίας, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι "θα ανοίξουμε σκληρό μέτωπο απέναντί τους", "θα αναμετρηθούμε μαζί τους". Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι "θα υπάρξουν και άλλες συγκρούσεις", και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ "να μην παρασύρονται από διαμαρτυρίες μικρών ομάδων" (! ).

Προφανώς οι βιομήχανοι άκουσαν ακριβώς αυτά που υπαγόρευσαν προχτές στον κ. Σημίτη, με την προκλητική δήλωσή τους, όπου προειδοποιούσαν ότι θα δώσουν "μάχη" για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καταλήγοντας, ο Κ. Σημίτης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει πιο αποτελεσματικά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης...


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ