Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997

Κάλεσμα για την καταδίκη των αντιδημοκρατικών πρακτικών λογοκρισίας κα

Κάλεσμα απευθύνει η Διεύθυνση της εφημερίδας προς όλους τους φορείς, τον Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όλους τους πνευματικούς ανθρώπους, να καταδικάσουν τον επικίνδυνο δρόμο της περιστολής της ελευθερίας της ενημέρωσης


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
ΩΡΑ
ΜΗΔΕΝ
για το ασφαλιστικό σύστημα

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αρνούμενη να νομιμοποιήσει το έγκλημα σε βάρος των χρημάτων των εργαζομένων. Ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η γνωστή τροπολογία

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ ασχολήθηκε σε συνεδρίασή του με τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος και τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την εξαγγελία "εθνικού κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό. Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων για τη διαμόρφωση ενός ασφαλιστικού συστήματος στα πλαίσια των επιλογών του πολυεθνικού κεφαλαίου, για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Επιβάλλεται επαγρύπνηση τονίζει το ΠΓ, και γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίζει χρόνο για την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης με την τροπολογία που κατέθεσε για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων - η οποία ψηφίστηκε τελικά χτες βράδυ - που αποτελεί περίτρανη απόδειξη για το πώς εννοεί το διάλογο και το περιεχόμενό του!


ΣΕΛ.  3,    5

Στο πλευρό των καθηγητών μαθητές και γονείς

Με συντριπτικά στοιχεία οι καθηγητές απάντησαν χτες στον πρωθυπουργό. Απέδειξαν πως ακόμα και με βάση τους μεικτούς μισθούς που όρισε με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση, οι τελικές καθαρές αποδοχές των καθηγητών, όχι μόνο δεν αυξάνονται, αλλά αντίθετα θα είναι και μειωμένες σε σχέση με αυτές που θα έπρεπε να ισχύουν με βάση το παλιό μισθολόγιο. Ελλείψει επιχειρημάτων, η κυβέρνηση έστειλε την Αστυνομία να αντιμετωπίσει τους καθηγητές!

Σταθεροί συμπαραστάτες στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και χτες οι μαθητές και οι γονείς.


ΣΕΛ.  20   -   22



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ