Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ
Μεθοδεύεται "κουκούλωμα" της νοθείας

Μεθοδεύεται "κουκούλωμα" της καλπονοθείας και της παραχάραξης της θέλησης των ναυτών, που συντελέστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Πανελλήνια Ενωση Ναυτών,όταν άγνωστοι έσπασαν τις πόρτες του σωματείου, παραβίασαν ντουλάπια όπου φυλάσσονταν οι κάλπες, άνοιξαν μία από τις κάλπες, αφαιρώντας περίπου 70 ψηφοδέλτια και αντικαθιστώντας άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ψηφοδελτίων! Ο δικαστικός αντιπρόσωπος Αθανάσιος Γεροστάθης,ο πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών Αντ. Νταλακογιώργος και δύο μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, που ανήκουν στην "ομάδα" του προέδρου, μεθοδεύουν τη συνέχιση της νόθας πλέον εκλογικής διαδικασίας στην Ενωση Ναυτών με το εξής... πρωτότυπο "εύρημα": Σε 394 ναύτες (πάνω από το 26% των ψηφισάντων) που ήδη έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα και τα ψηφοδέλτιά τους βρίσκονταν στην κάλπη που ανοίχτηκε, τους στέλνουν ψηφοδέλτια για να ξαναψηφίσουν! Να σημειωθεί ότι εκτός όλων των άλλων, ένα μέρος από τους 394 έχει μπαρκάρει!

Επιπλέον, πραξικοπηματικά επιχειρούν και το "διωγμό" του τρίτου μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής, που, μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδιά τους, καταγγέλλει τη νόθα και παράνομη διαδικασία!

Ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών" (ΑΣΝ) καταδικάζει "τη βία και τη νοθεία που σημαδεύουν την εκλογική διαδικασία στην Ενωση Ναυτών" και επισημαίνει ότι ενώ τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή "αποδεικνύουν, αναμφισβήτητα, ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια άθλια οργανωμένη νοθεία", "αντί να σταματήσει αμέσως η εκλογική διαδικασία, παρατηρείται συντονισμένη μεθόδευση συγκάλυψης της νοθείας". Η παράταξη υπογραμμίζει: "Η κατάσταση αυτή γυρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα πολλά χρόνια πίσω. Οι ναύτες, οι ναυτεργάτες, το συνδικαλιστικό κίνημα, επιβάλλεται να αντιδράσουν αποφασιστικά, να καταδικάσουν και να εμποδίσουν την οργανωμένη νοθεία". Ο ΑΣΝ κάνει σαφές ότι θα δώσει "όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του κλάδου, για να σταματήσουν αμέσως οι νόθες και διάτρητες αρχαιρεσίες".

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με χτεσινό δελτίο Τύπου σημειώνει σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Ενωση Ναυτών, ότι πρόκειται για ενέργεια "απαράδεκτη και χωρίς προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο". Αναφέρει επίσης: "Καθήκον της πολιτείας και ειδικότερα των αρμόδιων αρχών είναι ο εντοπισμός των υπευθύνων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα επαγρύπνησης ενάντια στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς του μηχανισμού των εφοπλιστών(2019-12-17 00:00:00.0)
Κατέρρευσε το σαθρό κατηγορητήριο(2010-03-02 00:00:00.0)
Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους(2004-03-04 00:00:00.0)
Καταγγελίες για νοθείες και εκβιασμούς(2002-07-10 00:00:00.0)
"Ελαττωματική" απόφαση(1999-02-10 00:00:00.0)
Τακτική ντροπής στην Ενωση Ναυτών!(1999-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ