Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Εκεί που μας χρωστάγανε...

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Επιστολή διανθισμένη με αρκετά "κοσμητικά επίθετα" έλαβαν οι τέσσερις σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς αντί των στοιχείων που ζήτησαν, με αίτησή τους προς την Εκτελεστική Γραμματεία, σχετικά με τον αριθμό των σωματείων - μελών του ΕΚΛ, το αν και πότε έχουν κάνει εκλογές, πόσους αντιπροσώπους έχουν εκλέξει και τι οφείλουν στο Εργατικό Κέντρο!

Η ΠΑΣΚΕ - πλειοψηφούσα δύναμη στη διοίκηση του ΕΚΛ - αρνήθηκε χωρίς καμία εξήγηση να δώσει τα στοιχεία που ζήτησαν οι ΕΣΑΚίτες συνδικαλιστές, τους οποίους χαρακτηρίζει στην επιστολή της και ως "διασπαστές του συνδικαλιστικού κινήματος"!

Απαντώντας οι συνδικαλιστές - Χ. Ευταξίας, Β. Ζιάρρας, Σ. Καλέας και Κ. Τσάμης - τονίζουν σε επιστολή τους ότι "πάει πολύ να μας καταγγέλλετε την ώρα που αποτελεί συνειδητή επιλογή σας να περιορίσετε κάθε φωνή αντίστασης απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοτών - Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συμβιβασμένων ηγεσιών στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις".

"Πάει πολύ - συνεχίζει η επιστολή - να μας αποκαλούν διασπαστές, γιατί αγωνιζόμαστε και στηρίζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, αυτοί που συναινούν σε όλες τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, που κάθονται στο τραπέζι του ΣΕΒ και συζητούν για το πώς θα συνεργήσουν στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και πώς θα θάψουν κάθε διεκδικητική προσπάθεια".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ