Τρίτη 26 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Τα στρίβει" η πλειοψηφία του σωματείου της ΛΑΡΚΟ

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" είναι η τακτική της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στο σωματείο της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας,η οποία ενώ αρχικά είχε απορρίψει τα αντεργατικά μέτρα που είχαν συναποφασίσει το υπουργείο Ανάπτυξης και η διοίκηση της επιχείρησης, σήμερα αποδέχεται τόσο το μέτρο των διαθεσιμοτήτων, όσο και αυτό των προγραμμάτων κατάρτισης.

Η αλλαγή ρότας της πλειοψηφίας της διοίκησης σχετίζεται με την πρόσφατη προτροπή του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλου,να αποδεχτεί το σωματείο τις διαθεσιμότητες και τα σεμινάρια κατάρτισης. Θέση, που υποστηρίζεται και από τις πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων Φθιώτιδας και Εύβοιας και που εντάσσεται στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για απαξίωση ή και οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Εξάλλου, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι οι διαθεσιμότητες και τα προγράμματα αποτελούν τον προθάλαμο της τελικής φάσης "για να ξεμπλέξουμε με τη ΛΑΡΚΟ με το μικρότερο κόστος"!

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, απέναντι στους οποίους και λόγο πρέπει να δώσουν και σαφή θέση να πάρουν οι εκπρόσωποί τους, αρχίζοντας από σήμερα που πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ