Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση λογιστών - φοροτεχνικών

Εκατοντάδες λογιστές και φοροτεχνικοί πήραν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ, στο θέατρο "Ακάδημος", οι Ομοσπονδίες Λογιστών και Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών,με αίτημα την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος 340/98 και του νόμου 2515/97, που, όπως καταγγέλλουν, αν εφαρμοστούν θα εκτοπίσουν χιλιάδες εργαζόμενους από το επάγγελμα.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα, ο οποίος απέρριψε τα αιτήματά τους, κάτι που ανάγκασε τις δύο Ομοσπονδίες να πάρουν επιτόπου απόφαση για νέα συγκέντρωση στις 11 Γενάρη και επιπλέον να καλέσουν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεργατική απεργία στις 15 του Δεκέμβρη.

Στο μεταξύ αυτή τη βδομάδα κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των δύο Ομοσπονδιών για ακύρωση του ΠΔ και του νόμου και για αναστολή της εφαρμογής τους έως ότου εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταγγέλλεται ότι οι ρυθμίσεις του νόμου και του ΠΔ, μεταξύ άλλων, είναι "εχθρικές και εντάσσονται στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ανοίγουν το δρόμο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δημοσίου. Υποβαθμίζουν τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την επιβολή συνεχών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ανώτερης κατηγορίας. Υποθάλπουν ενδοεπαγγελματικές αντιπαλότητες. Αποκλείουν αυθαίρετα από το επάγγελμα χιλιάδες εργαζόμενους κ.ά.".

Τέλος, εκτός από την ακύρωση του ΠΔ και του νόμου, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν και μέτρα για: Αναβάθμιση του επαγγέλματος, νομοθετική προστασία του λογιστή, αποκλεισμό των πάρεργα απασχολούμενων, διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, ρύθμιση κανόνων λειτουργίας και δεοντολογίας που θα προσδιοριστούν από τους ίδιους χωρίς αποκλεισμούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ