Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανοικοδομική πανελλαδική απεργία σήμερα

Στις 9.30π.μ. στην Κάνιγγος η συγκέντρωση των απεργών της Αθήνας και του Πειραιά. Στις 10π.μ. στο ΕΚΘ η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας, αντιδρώντας στην κυβερνητική επίθεση σε ασφαλιστικά - κοινωνικά - εργασιακά δικαιώματα και διεκδικώντας την ικανοποίηση σοβαρών αιτημάτων του κλάδου. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι οικοδόμοι Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Κάλεσμα για καθολική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις απευθύνει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και τονίζει: "Απεργούμε για ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, σταθερή απασχόληση. Την επιβίωση των ανέργων. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά. Προώθηση και λύση ασφαλιστικών μας αιτημάτων. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του παραγωγικού ιστού της χώρας".

Οι οικοδόμοι διεκδικούν: Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Να ισχύουν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα (σύνταξη στα 58, ύψος συντάξεων κλπ.) και για τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο από 1ης Γενάρη '93, δικαιώματα που αφαιρέθηκαν με τον νόμο 1902. Να καταργηθεί η χουντική υπουργική απόφαση 28939/'72, που λύνει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας για κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες. Επαναφορά στα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου της κατώτερης σύνταξης. Κλιμάκωση της σύνταξης μετά τα 4.050 ένσημα ανά 3% ανά 300 ένσημα. Κατάργηση του άρθρου 26 του ν.2520/'97. Δικαίωμα χειμερινού βοηθήματος να έχουν όσοι πραγματοποιούν από 95 μέχρι 250 ένσημα. Προστασία της ζωής από ατυχήματα στους χώρους δουλιάς. Κατάργηση του ταμείου και των συντάξεων των εργατοπατέρων. Να εξασφαλιστούν στον ΟΕΚ οικονομικές δυνατότητες για συνεχή παραγωγή κατοικιών, σύμφωνα με τις ανάγκες και χορήγηση στεγαστικών δανείων με βελτίωση των όρων χορήγησής τους. Να δοθούν τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση τα επιδόματα ενοικίου. Να διπλασιαστεί άμεσα το ποσόν τους, να αυξηθεί το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, που απαιτείται σαν όρος για χορήγηση επιδόματος ενοικίου, που σήμερα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2.350.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ