Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς πενθήμερη στα λιμάνια

Κλείνουν για πέντε μέρες τα λιμάνια,καθώς από τις 11 του Δεκέμβρη οι υπάλληλοι κατέρχονται σε πενθήμερη απεργία με χτεσινή απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.

Τα αιτήματα που προβάλλει η ΟΜΥΛΕ είναι η παραμονή των λιμανιών στο σημερινό καθεστώς και η διατήρηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που η κυβέρνηση ανατρέπει με το νομοσχέδιο που συνέταξε και μετατρέπει τους Οργανισμούς Λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης σε Ανώνυμες Εταιρίες.Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Δεκέμβρη.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος" στο ΔΣ της ΟΜΥΛΕ κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης που ξεκινούσε στις 9 του Δεκέμβρη με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.Η ΔΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το μαζικό τους "παρών" στις κινητοποιήσεις, ώστε αυτό να αποτελέσει εντολή προς τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ για την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων.

Πρόσκληση για κοινό αγώνα

Κάλεσμα για κοινό αγώνα απευθύνουν με ανοιχτή τους επιστολή προς την Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ,τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Οπως τονίζεται στην κοινή επιστολή των σωματείων, "διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία η κυβέρνηση επιχειρεί "ντεφάκτο" να οδηγήσει στο περιθώριο χιλιάδες εργαζόμενους ανθρώπους του μόχθου ανεξάρτητα ειδικότητας που καθημερινά πασχίζουν για το μεροκάματο στο λιμάνι και τα πλοία". Με το νομοσχέδιο, σημειώνεται στην ανοιχτή επιστολή, η κυβέρνηση ανατρέπει συθέμελα τη δομή και τη λειτουργία του λιμανιού από τη μια άκρη ως την άλλη, από το επιβατικό λιμάνι μέχρι τη Ζώνη. Επιχειρούν να τσουβαλιάσουν όλους (λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, εργάτες Ζώνης) με στόχο να συρρικνώσουν θέσεις εργασίας, να καταργήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που ευθέως υπονομεύονται μέσα από το νομοσχέδιο.

"Αυτή η σχεδιασμένη πολιτική - σημειώνεται τέλος - που αποκαλείτε ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, σε συνδυασμό με την άρση του καμποτάζ, θα δημιουργήσει ένα γκέτο με εργασιακές σχέσεις του προηγούμενου αιώνα. Πιστεύουμε ότι η πολυτέλεια συνδικαλιστικών ελιγμών σήμερα δεν υπάρχει, είναι αναγκαίο και ζωτικό καθήκον όλων μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των εγκληματικών σχεδίων".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ