Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Μάχη για τη Σύμβαση και την προστασία των πτυχίων

Στο πλαίσιο της χτεσινής πανελλαδικής απεργίας, λογιστές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες οι λογιστές, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση το σχέδιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) και το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, οι λογιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νόμο που ψηφίστηκε μόλις προχτές στη Βουλή, που προβλέπει η αλλαγή τάξης των λογιστών να γίνεται μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης και επαναξιολόγησης των πτυχίων τους, τα οποία και υπονομεύει με αυτόν τον τρόπο.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, εκτός από τους λογιστές της Αθήνας, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα. Ο Δ. Βαρελάς, πρόεδρος της ΠΟΛ, μιλώντας στη συγκέντρωση, επισήμανε ότι η μάχη για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, την απόκρουση των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων και των αντιδραστικών αλλαγών στο επάγγελμα, βρίσκονται στο επίκεντρο του αγώνα του κλάδου. Ανέδειξε την ανάγκη συντονισμού της δράσης των εργαζομένων και συσπείρωσης με το ΠΑΜΕ. Τέλος, κάλεσε σε συμμετοχή στις 15 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης, «για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Στη συγκέντρωση επίσης χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, Χρυσ. Χρηστίδης και η Μ. Τσαγκατάκη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δύναμης σε όλα τα μέτωπα. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπείες φοιτητών από σχολές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ. Οι λογιστές διαδήλωσαν την απαίτησή τους για ικανοποιητική Σύμβαση Εργασίας και ότι θα καταργήσουν στην πράξη το νόμο που υπονομεύει τα πτυχία τους. Πριν την απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Π. Γιαννόπουλο, για το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ