Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... αλλιώς είναι συνένοχοι

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα, σχετικά με τη στάση του Δ. Αβραμόπουλου, ως δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ):

Γιατί αρνείται να ζητήσει την αύξηση του πενιχρού ποσοστού, του 2,33%, που αποδίδει ο κρατικός προϋπολογισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ); Γιατί αρνείται, επίσης, να ζητήσει την απόδοση του 1,2 περίπου τρισεκατομμυρίων δραχμών, που έχει παρακρατήσει αυθαίρετα η κυβέρνηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα προηγούμενα χρόνια; Δεν καταλαβαίνει, άραγε, ότι αυτά και άλλα παρόμοια κυβερνητικά μέτρα και η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, έναντι της ΤΑ, "σπρώχνει" τους δήμους στο αδιέξοδο και στην εφαρμογή μιας αντιλαϊκής, άδικης και φορομπηχτικής πολιτικής;

Είμαστε απολύτως σίγουροι, ότι όλ' αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αβραμόπουλος. Αλλωστε, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δεν πήρε την παραμικρή ευθύνη και συμφώνησε ή δεν έφερε την παραμικρή αντίδραση, όταν η κυβέρνηση νομοθετούσε τα σχετικά μέτρα και οδηγούσε την ΤΑ στο οικονομικό αδιέξοδο.

Γι' αυτό και θα το επαναλάβουμε. Ο δήμαρχος της Αθήνας, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων και κοινοταρχών της Αττικής - κατά δεύτερο λόγο - δεν απαλλάσσονται από τις μεγάλες ευθύνες τους, μεταχειριζόμενοι ανέξοδες, φραστικές διακηρύξεις. Εκτός και αποδείξουν εμπράκτως - έστω και τώρα - ότι ενδιαφέρονται πραγματικά, για να μη γίνουν φτωχότεροι οι εργαζόμενοι δημότες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ