Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήματα με σημασία

Γιατί, δε συνελήφθη κανείς, από τους μεγαλύτερους στην ηλικία "αναρχικούς" και τους μετέχοντες στο "σκληρό πυρήνα", που προκάλεσαν τα μικροεπεισόδια στο Πολυτεχνείο, ρωτούσαμε προχτές. Και συμπληρώναμε: Και, τέλος πάντων, δε γνωρίζει η Αστυνομία, ούτε και μπορεί να μάθει τα ονόματά τους; Η, μήπως, πιστεύει κανείς, ότι όλ' αυτά γίνονται παντελώς αυθόρμητα, χωρίς κάποια οργάνωση και σχέδιο;

Αυτά ρωτούσαμε χτες. Και δεν απευθύναμε τις ερωτήσεις μόνο στις αστυνομικές αρχές, αλλά και σε όλους όσοι, όπως η "Ελευθεροτυπία" ιδιαίτερα, αλλά και η "Αυγή", έσπευσαν να πάρουν - για μια ακόμη φορά - τους"γνωστούς άγνωστους", υπό την προστασία τους, να μιλήσουν για ΜΑΤ και ΚΝΑΤ και να επιχειρήσουν την καλλιέργεια ενός αντικομμουνιστικού κλίματος και συσπείρωσης.

Θυμίζουμε τα ερωτήματα αυτά, γιατί αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, μετά τα χτεσινά γεγονότα και ό,τι άλλο επιχειρηθεί στην πορεία. Είναι τα ερωτήματα που φανερώνουν ότι πίσω από τις εντυπώσεις των τηλεοπτικών εικόνων, των φωτογραφιών και των τίτλων, υπάρχουν καθοδηγητές, σχεδιασμοί και συγκεκριμένοι - πολλές φορές και διαπλεκόμενοι - στόχοι και συμφέροντα. Υπάρχουν εγκέφαλοι και επιτελεία, που δε συμπεριλαμβάνονται, βέβαια, στους συλληφθέντες νεαρούς, που χρησιμοποιούν, αποκλειστικά και μόνο, ως αναλώσιμες ομάδες κρούσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ