Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάντε τους "πλάκα"!

Συμβουλή προς απανταχού συνέλληνες: Καταφύγετε στο χιούμορ, διότι άλλως κινδυνεύουμε άπαντες να τρελαθούμε παντελώς, με όσα συμβαίνουν, εσχάτως, εν Ελλάδι. Το χιούμορ μπορεί να συγκρατήσει πολλούς μακράν του Δαφνίου, όπου, άλλωστε, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρουν όλοι οι "τρελαμένοι" θέση, καθότι ήδη υπάρχει συνωστισμός κι αναμένεται το αδιαχώρητο. Η κατάσταση στο "εθνικόν άσυλον" θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω, αν τα στελέχη της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" του ΠΑΣΟΚ, ανταποκριθούν, εκόντες - άκοντες, στην πρόσκληση - προτροπή Πάγκαλου και οδεύσουν, ομαδόν, προς το άσυλο, για να θεραπευτούν από την προσωρινή, αλλά εμφανώς συμπτωματική "αντισημιτική νόσο".

Να θυμίσουμε δε, ότι το χιούμορ - "πλάκα" ελληνιστί - αποτέλεσε αποτελεσματικό λαϊκό όπλο σε δυσκόλους περιόδους του εθνικού μας βίου, έναντι συμπεριφορών κι αποφάσεων πολιτικών τε και άλλων "ψώνιων" και ιδίως έναντι των στρατιωτικών "καραγκιόζηδων" της προσφάτου χούντας. Ωσαύτως και στην εποχή του "εκσυγχρονισμού" η "πλάκα" ενδείκνυται ως "μέσον" για την καταπολέμηση της "ανίας" που προκαλούν και, εν πολλοίς, της επικινδυνότητας των "εκσυγχρονιστών".

Ας κάνουμε, λοιπόν, "πλάκα" στον Σημίτη που ανακηρύσσει σε "Γην της Επαγγελίας" την Ευρώπη της ΟΝΕ, όπου, αντί "πράσινων λιβαδιών με παχιές αγελάδες", υπάρχει η "γκρίζα έρημος" της ανεργίας, της κοινωνικής ανισότητας, της φτώχειας των πολλών και του πλούτου των λίγων, γνωρίζοντες ότι έχουμε να κάνουμε μ' ένα "λογιστάκο" της ΕΕ που το "παίζει" πρωθυπουργός.

Ας αντιμετωπίσουμε με χιουμοριστικούς μορφασμούς - αποφεύγοντες, ει δυνατόν, να στρέψουμε ανοιχτές τις παλάμες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση - τις, ενόψει κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού, εξαγγελίες του Γιάννου για αύξηση 2% των μισθών και σύνταξη στους χήρους.

Ας αναφωνήσουμε "ολέ και όρσε" ακούγοντας τις "διαφοροποιήσεις" του Ακη και των συν αυτώ, προς την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, υπενθυμίζοντας σκωπτικώς, τη στάση των "διαφωνούντων" στη Βουλή και στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, που θύμιζε οικόσιτα πτηνά επί ορνιθώνος και εν φόβω.

Ας επαινέσουμε, γελώντες υπό του μύστακος, τη στάση "μωρών παρθένων" στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εδόξαζον τον Θεόν, ο οποίος εφώτισε τους "11" να δηλώσουν, στεντορεία τη φωνή, "ναι σε όλα" και ούτως απεφεύχθησαν οι πρόωρες εκλογές.

Η "πλάκα" ας επεκταθεί και για την αντιμετώπιση άλλων φαιδρών φαινομένων.

Τις, επί παντός του επιστητού, δηλώσεις και τις θρησκοληπτικές - εθνικιστικές εμμονές του Αρχιεπισκόπου, ας τις αντιμετωπίσουμε με χιουμοριστική συγκατάβαση - μη "κατεβάζοντας καντήλια" - υπενθυμίζοντας απλώς την "ιεραρχικήν μετάνοιαν" που "κουκούλωσε" το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων στην Εκκλησία κι αναλογιζόμενοι πως υπάρχουν και πολύ χειρότερα, όπως το "αλάθητο του Πάπα" και ο βαρβαρισμός των μουλάδων του Ιράν και του Αφγανιστάν.

Στους "θεσμικούς" παράγοντες και στους "υπεράνω υποψίας", που εμπλέκονται στην εγκληματικότητα ως έμποροι ναρκωτικών και "λευκής σαρκός", ας αντιπαραθέσουμε τις επιτυχίες συναδέλφων μου τινών, ως λειτουργών της ενημέρωσης που στηρίζεται στο τρίπτυχο "ψέμα, αίμα, σπέρμα".

Στις παλμικές κινήσεις του, φούστα φέροντος, αοιδού, ας συνυπολογίσουμε τις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης περί "πολιτιστικής ανέλιξης" στα "μπουζουκτσίδικα".

Βεβαίως, η "πλάκα" δε φτάνει για ν' αντιμετωπιστεί η "εκσυγχρονιστική λαίλαπα". Ας τη χρησιμοποιήσουμε, όμως, τώρα - θα 'ρθει, όταν χρειαστεί και η ώρα της "βρεγμένης σανίδας" - δίνοντας στους σημερινούς "άρχοντες" και στους "γελωτοποιούς" τους, μιαν ακόμα ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πως όταν ένας λαός "τα παίρνει στο κρανίο" δεν οδηγείται αυτός στο Δαφνί, αλλά στέλνει εκεί κι ακόμα παραπέρα τους "ηγεμόνες" του.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ