Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η "βοή" των τρακτέρ ξανακούγεται στον κάμπο
  • Οι περιφερειακές - προειδοποιητικές συγκεντρώσεις προετοιμάζουν τις συντονισμένες κινητοποιήσεις σε πανθεσσαλικό επίπεδο
  • Στο στόχαστρο η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που συρρικνώνει το αγροτικό εισόδημα και ξεκληρίζει τους αγρότες

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν οι αγρότες στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Οι προειδοποιητικές συγκεντρώσεις, που άρχισαν πριν λίγες μέρες, με μεγάλη επιτυχία, από τα Φάρσαλα, επεκτείνονται σε πολλές επαρχίες και χωριά της περιοχής.

  • Στην Καρδίτσα,σε συνεδρίασή της η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, σε Λιοντάρι, Παλαμά, Προάστειο, Σοφάδες στις 16, 18, 19 και 20 Νοέμβρη αντίστοιχα,ενώ προγραμματίστηκε και παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στην πόλη, στις 2 Δεκέμβρη.

Στελέχη της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής περιοδεύουν στις επαρχίες και στα χωριά του νομού, ενημερώνοντας τους αγρότες σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις και καλώντας τους να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις. (Στην ενημερωτική σύσκεψη που έγινε πριν τρεις μέρες στον Παλαμά, μετη συμμετοχή του Βαγγέλη Μπούτα,συμμετείχε πλήθος αγροτών, οι οποίοι εξέφρασαν τις αγωνιστικές διαθέσεις του αγροτικού κόσμου της περιοχής, να συγκρουστεί, με όσα μέσα διαθέτει, με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση).

  • Στα Τρίκαλα,σε κοινή σύσκεψη των δύο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του νομού και της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επτά περιφερειακές συγκεντρώσεις και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα στη Φαρκαδώνα,στις 16/11 στο Ρίζωμα,στις 19/11 στο Μεγαλοχώρι,στις 20/11 στην Καλαμπάκα,στις 23/11 στην Πηγή,στις 26/11 στα Μεγάλα Καλύβια και στις 27/11 στον Παλαιόπυργο.

Επίσης, οι αγροτικές οργανώσεις καλούν για τις 18 Νοέμβρη τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του νομού να συμμετέχουν σε κοινή σύσκεψη, όπου θα συζητηθούν τα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σ' έναν κατ' εξοχήν αγροτικό νομό και ο συντονισμός των ενεργειών όλων για την αντιμετώπισή τους.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Σπύρος Τσιοτινός,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Ανοιξη" και μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,αναφέρθηκε στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος που προκαλεί η εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι το πρόβλημα υπερχρέωσης των αγροτών στην ΑΤΕ έφτασε φέτος στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεχρεωθούν ακόμα κι αν πουλήσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους, χαρακτήρισε ληστρικό το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα των αγροτών και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της αγροτιάς να ξαναβγεί στους δρόμους του αγώνα πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά.

Στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και στην άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε λύσεις, αναφέρθηκε ο Φ. Σαλταγιάννης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Αλληλεγγύη".

  • Αύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να καθοριστούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες των περιφερειακών - προειδοποιητικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, ως συνέχεια της πολύ πετυχημένης αρχής που έγινε από τα Φάρσαλα και ως προετοιμασία των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Νομαρχιακό και σε πανθεσσαλικό επίπεδο.
  • Για αγώνες προετοιμάζονται και οι αγρότες της Μαγνησίας,κυρίως των περιοχών Αλμυρού,Βελεστίνου και Πηλίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ