Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργίες προαναγγέλλει η ΠΟΣ

"Προσκλητήριο αγώνα" για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων στον ΟΣΕ, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), προαναγγέλλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Νοέμβρη.

Το "προσκλητήριο" απευθύνεται στους εν ενεργεία, αλλά και στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, στους φίλους και χρήστες των τρένων, στις οικολογικές οργανώσεις, στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και στα Εργατικά Κέντρα.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ, το κυβερνητικό νομοσχέδιο κατατεμαχίζει τον ΟΣΕ, περιορίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο στα χίλια χιλιόμετρα από 2.500 που είναι σήμερα, εκχωρεί σε τρίτους σιδηροδρομικές δραστηριότητες και καταργεί 3.000 θέσεις εργασίας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΠΟΣ καλεί σε κοινή δράση, με κεντρικούς στόχους: Τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΕ. Τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, με την επαναλειτουργία γραμμών που έχουν εγκαταλειφθεί. Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ