Τετάρτη 11 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ"
"Να αποφασίσουν οι συνελεύσεις"

Αποφασιστική απάντηση στην τακτική κωλυσιεργίας, που εφαρμόζει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΛΜΕ. Η ΔΕΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει αυτήν την τακτική

Την απόφαση της παράταξης να μη συμμετέχει στο εξής σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση εισήγησης, αλλά λειτουργεί ως φρένο στους αγώνες, ανακοίνωσε χτες η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ). Με δήλωση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζει: "Η διαδικασία διαμόρφωσης εισήγησης έχει μετατραπεί, από την πλειοψηφία, σε πρόσχημα για την παράλυση της λειτουργίας του ΔΣ, το μπλοκάρισμα των γενικών συνελεύσεων και των αγώνων του κλάδου. Για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία, με την ψήφο ή την ανοχή των άλλων παρατάξεων (διαφώνησε η ΔΕΕ), ανέβαλε για την Πέμπτη τη λήψη απόφασης για τη γενική συνέλευση προέδρων και την πραγματοποίηση των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ", τονίζει η ΔΕΕ.

"Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης οξύνονται, το ΥΠΕΠΘ υλοποιεί μια από τις πιο αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση και άρχισαν να ξεδιπλώνονται οι πρώτες μαχητικές αντιδράσεις μαθητών - φοιτητών, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ κωλυσιεργεί και αρνείται να προχωρήσει σε συντονισμένους αγώνες για την κατάργηση των νόμων 2525 και 2640. Αυτό, όμως, που δε θέλει να κάνει το ΔΣ, μπορεί και θα το κάνει η βάση. Γι' αυτό άμεσα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, οι οποίες είναι κυρίαρχες να αποφασίσουν για τις διάφορες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ", τονίζει η ΔΕΕ, που χαρακτηρίζει ως "αντιδημοκρατική πρακτική" τον "πολιτικό εκβιασμό και την αναγόρευση της εισήγησης σε αυτοσκοπό". Γι' αυτό, στο χτεσινό ΔΣ, η ΔΕΕ δήλωσε ότι δε θα συμμετέχει στο εξής σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση εισήγησης, γιατί είναι κοινή διαπίστωση όλων των παρατάξεων η μη δυνατότητα σύνθεσης.

Απαιτείται άμεσα να καταθέσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ όλες τις προτάσεις που έχουν καταγραφεί στις γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσει ο κλάδος. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Η δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων θα δώσει τη λύση και θα είναι αγωνιστική,καταλήγει η δήλωση της ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ