Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΕΣΥ
Ανακοίνωση - ευχολόγιο

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Σορίν Ματέι, η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) ζητεί από τους αρμόδιους να παρασχεθεί κάθε βοήθεια και να δοθεί κάθε ευχέρεια στους δημοσιογράφους ώστε να κάνουν απρόσκοπτα το έργο τους, το οποίο είναι η ενημέρωση του λαού με αντικειμενικότητα, με διαφάνεια, με νηφαλιότητα.

Υπενθυμίζει ότι οι αρχές δεοντολογίας πρέπει να τηρούνται από όλους τους παράγοντες του Τύπου και ουδείς δικαιούται ή νομιμοποιείται να υποκαθιστά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των άλλων λειτουργών.

Τέλος, ανάμεσα στα άλλα, η ΠΟΕΣΥ παρατηρεί ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τη λειτουργία των ΜΜΕ και την προστασία του πολίτη είναι αρκετή και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες χωρίς να χρειάζεται να εμπλουτιστεί με νέους κανόνες και νέες ρυθμίσεις...

  • Τη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για την τακτική ορισμένων μέσων ενημέρωσης. Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΔΕ αναφέρει ότι "οι βιαστικές κρίσεις από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όσον αφορά ενέργειες των δικαστικών λειτουργών, οδηγούν σε ανασφαλή συμπεράσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ