Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Παπαγαλάκια" των πολυεθνικών

Την ελπίδα και την ευχή να αποδειχτεί "αποτελεσματική" η επίσκεψη του πλανητάρχη Μπ. Κλίντον στη Μόσχα, εξέφρασαν προχτές δυο υπουργοί της κυβέρνησης του "νέου" ΠΑΣΟΚ. Με δηλώσεις τους οι υπουργοί Τύπου και Εθνικής Οικονομίας - μετά τη συνεργασία που είχε ο δεύτερος με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, όπου συζητήθηκαν οι παρενέργειες της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία και στην Ελλάδα - εξέφρασαν δημόσια την ελπίδα και την ευχή να προωθήσει η ρώσικη κυβέρνηση τις "μεταρρυθμιστικές αλλαγές στο τραπεζικό και φορολογικό σύστημα, καθώς και άλλους τομείς". Δεν παρέλειψαν, μάλιστα, να καλέσουν τη ρώσικη κυβέρνηση, μετά και τη συνεργασία Κλίντον - Γιέλτσιν, να "ανταποκριθεί, το συντομότερο δυνατό, σ' αυτές τις παροτρύνσεις, διότι απαιτούνται γενναίες πρωτοβουλίες για να αντιστραφεί η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει" η Ρωσία.

Σαν καλά παπαγαλάκια των πολυεθνικών, οι δύο υπουργοί - μεταφέροντας τις θέσεις του πρωθυπουργού - με τις παραπάνω δηλώσεις και θέσεις, ομολόγησαν και δημόσια πως στηρίζουν και υποστηρίζουν τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων (που συνιστά το αμερικανικό και ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο), ώστε η παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Ρωσία να είναι "ταχύτερη και εντονότερη", λέγοντας πως"αυτό απαιτεί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ που έχουν ένα σημαντικό λόγο στις εξελίξεις".

Και τι σύμπτωση! Οι δηλώσεις αυτές των δύο υπουργών, έγιναν παραμονές της 3ης Σεπτέμβρη, προφανώς για να πείσουν όσους τυχόν εξακολουθούν να θεωρούν το ΠΑΣΟΚ "σοσιαλιστικό" κόμμα.

Είδες τι κάνει ο... εκσυγχρονισμός;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ