Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προετοιμασία συνειδήσεων

"Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ -Μερική απασχόληση προτιμούν οι νέοι". Αυτός ήταν ο τίτλος χτεσινού, σχετικού ρεπορτάζ της "Εξουσίας". Μόνο, που διαβάζοντας το θέμα είδαμε ότι μόνο ένας στους τέσσερις νέους (το 25% δηλαδή) επιθυμεί αυτή τη μορφή εργασίας.

Και, τέλος πάντων, όλοι γνωρίζουν τα σοβαρά αρνητικά της μερικής απασχόλησης και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, είτε έχουν είτε ψάχνουν για δουλιά. Κι αν αφαιρέσει κανείς, κάποιες μικρές κατηγορίες εργαζόμενων, που για ειδικούς και συνήθως, προσωρινούς λόγους, προτιμούν τη μερική απασχόληση, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία - αν όχι η ολότητα - των εργαζόμενων επιθυμεί και θέλει μια εργασία πλήρους απασχόλησης. Επιθυμεί και θέλει να αμείβεται ικανοποιητικά για τη δουλιά αυτή και να μη ζει στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Ολ' αυτά, όμως, δεν ισχύουν για την "Εξουσία" και ενδεχόμενα τη μελέτη του ΙΝΕ, αν σωστά αποδίδει το περιεχόμενό της. Φαίνεται, πως κάποιοι έχουν βαλθεί, να προετοιμάσουν με το έτσι θέλω τις συνειδήσεις των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των νέων, για να υποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την υλοποίηση των σχετικών κυβερνητικών επιλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ