Κυριακή 30 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής

Δύο Ερωτήσεις, που αφορούν τις Υπηρεσίες Λάρισας και Πιερίας κατέθεσαν, βουλευτές του Κόμματος

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λάρισας και της Πιερίας, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες, επισημαίνουν με δύο Ερωτήσεις που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Συγκεκριμένα:

  • Οι βουλευτές Βαγγέλης Μπούτας,Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής αναδεικνύουν το αίτημα τοπικών φορέων και των κατοίκων για την ίδρυση πυροσβεστικών σταθμών στην Ελασσόνα, στην Αγιά και στα Φάρσαλα. Σημειώνουν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας έχει τα γνωστά για όλη την Ελλάδα προβλήματα και, επιπλέον, έχει αποδειχτεί ότι για να φτάσουν τα οχήματα στις περιοχές της Ελασσόνας, της Αγιάς και των Φαρσάλων χρειάζεται τόσος πολύς χρόνος, ώστε η άφιξή τους να γίνεται εκ των υστέρων, όταν οι πυρκαγιές έχουν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, προφανώς για οικονομικούς λόγους, δεν προχωρά η δημιουργία των νέων υπηρεσιών. "Δεν μπορεί, όμως, σημειώνουν, στο όνομα της λιτότητας και των περικοπών να αντιμετωπίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο οι κοινωνικές ανάγκες, πολύ περισσότερο που πρόσφατα "φορτώθηκε" στην Πυροσβεστική η ευθύνη της δασοπυρόσβεσης".
  • Οι βουλευτές Μαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου επισημαίνουν ότι στη ζώνη ευθύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ορεινής, δασικής έκτασης του Ολύμπου, που δοκιμάστηκε πρόσφατα, αλλά και του εθνικού δρόμου Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπου συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα. Σημειώνουν ότι αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι η προαγωγή του Πυροσβεστικού Σταθμού Πιερίας, από Γ τάξης που είναι σήμερα, σε Α τάξης, καθώς και η δημιουργία Σταθμού Δ τάξης στο Λιτόχωρο. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι είναι επείγουσα ανάγκη η ανανέωση του υπάρχοντος στόλου των αυτοκινήτων και η άμεση προμήθεια διασωστικού οχήματος, λόγω των πολλών δυστυχημάτων που γίνονται στην περιοχή, καθώς και βραχιονοφόρου οχήματος. Οι βουλευτές καλούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, να απαντήσει τι μέτρα θα πάρει για την άμεση υλοποίηση των δίκαιων και ρεαλιστικών αιτημάτων των κατοίκων του νομού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ