Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998

ΠΡΟΝΟΙΑ
Αρχίζει η συζήτηση για το αντικοινωνικό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, στις 11.30 πμ, και τετράωρη στάση εργασίας (11πμ - 3μμ) στα ιδρύματα πρόνοιας και θεραπευτήρια πραγματοποιούνται σήμερα, ενώ ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Πρόνοια, οργανώνει αύριο, στις 7 μμ, σύσκεψη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.


ΣΕΛ.  11

ΕΝΤΑΣΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ
ΚΡΙΣΗΣ
θα γίνει η Ελλάδα!

ΣΗΜΙΤΗΣ - ΖΟΣΠΕΝ: Εναλλακτική λύση ο καπιταλισμός με... εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη! ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τα γιατροσόφια της κυβέρνησης δεν έχουν καμία πέραση, ούτε με τη μορφή της εκτόνωσης!

Εντείνονται οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη τα διάφορα σενάρια αντιλαϊκής πολιτικής για το 1999. Οι οριστικές αποφάσεις δεν αναμένεται να παρθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο θεωρείται αναγκαίο να υπάρχει η οριστικοποίηση των γενικών κατευθύνσεων ενόψει της πρωθυπουργικής ομιλίας το Σάββατο στη ΔΕΘ. Μια πρόγευση της νέας επέλασης δόθηκε χτες, όπου στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα "Δημοκρατικός Σοσιαλισμός" (!) οι Σημίτης - Ζοσπέν αναλώθηκαν σε κορόνες υπέρ του καπιταλισμού με... εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη!!!

Με βάση τα λεγόμενα διαφόρων κυβερνητικών στελεχών, ιδιαίτερο βάρος τη νέα χρονιά θα δοθεί και πάλι στον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου, ενώ δε φαίνεται να υπάρχει ακόμα κατάληξη στο θέμα της εισοδηματικής πολιτικής. Ετσι, αν και πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για αυξήσεις του κονδυλίου της μισθοδοσίας της τάξης του 2,5%, φαίνεται πως ορισμένοι κύκλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο και για μικρότερες ακόμα αυξήσεις. "Η Ελλάδα θα δεχτεί τραγικές συνέπειες από την κρίση. Θα γίνει μεγάλη αποθήκη της κρίσης", επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3. "Τα γιατροσόφια της κυβέρνησης δεν έχουν καμία πέραση, ούτε και με τη μορφή της εκτόνωσης", τόνισε.


ΣΕΛ.  5,    7,    15

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στην αφετηρία της ιδιωτικοποίησης

Στα τελευταία "μαγειρέματα" είναι το νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή μέσα στο Σεπτέμβρη και με το οποίο σκοπεύει να θέσει τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας στην αφετηρία της ιδιωτικοποίησης. Μετά την εκστρατεία κατασυκοφάντησης των "προνομιούχων" και "υψηλόμισθων" εργαζομένων, τις παραπλανητικές εξαγγελίες περί οικονομικής εξυγίανσης και "εκσυγχρονισμού" του στόλου, αλλά και την τσουχτερή αύξηση των εισιτηρίων, η κυβέρνηση προχωρά στην ουσία της πολιτικής της: οι συγκοινωνίες βορά στις εκμεταλλευτικές ορέξεις του κεφαλαίου και μαζί ως προίκα, αλυσοδεμένοι από τους "νόμους της αγοράς", τα εκατομμύρια των επιβατών.


ΣΕΛ.  11



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ