Κυριακή 30 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική
  • Μεγάλο ποιοτικό βήμα η συγκρότηση της Συμπαράταξης
  • Κίνημα των ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα
  • Πρόγραμμα προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμμαχος και συναγωνιστής των λαϊκών στρωμάτων
  • Να κάνουμε την Αθήνα δική μας πόλη

Η συγκρότηση της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης" αποτελεί ένα μεγάλο ποιοτικό βήμα για τη συμμαχία και την πολιτική έκφραση των δυνάμεων που βρίσκονται σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και που θέλουν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, τονίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος ΑθηναίωνΛεων. Αυδής στην επιστολή του - μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και έχει αρχίσει να διαβάζεται ήδη από τους κατοίκους της πόλης, τους δημότες της Αθήνας.

Αλλωστε, η Συμπαράταξη - όπως επισημαίνει και ο επικεφαλής της - είναι δημοτικό κίνημα των ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν στην Αθήνα, που θέλουν να είναι σεβαστά τα δικαιώματά τους, οι κοινωνικές κατακτήσεις τους, ο πολιτισμός τους, το δικαίωμά τους στην πόλη τους.

Γι' αυτό και διατυπώνει ένα πρόγραμμα προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας, που εκφράζει την αντίσταση στα μεγάλα συμφέροντα και στους πολιτικούς εκφραστές τους, στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, στην υπερφορολόγηση, στην κατεδάφιση των εργασιακών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ετσι, η Συμπαράταξη φιλοδοξεί να γίνει έκφραση δημοκρατικού ήθους και αξιόπιστης πολιτικής πρακτικής και να εκφράσει τη δημιουργική δράση για την πραγμάτωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, για τη διεύρυνση και την ουσιαστικοποίηση της δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δε θα μπορούσε, παρά να αντιτάσσεται στην πορεία αντικατάστασης του πολιτικού λόγου από τις δημόσιες σχέσεις, στη μετατροπή των πολιτών σε δέκτες εικόνων και παθητικούς οπαδούς.

Γιατί - όπως σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχός της - η Συμπαράταξη έχει επιλέξει την αγωνιστική αντίληψη που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμμαχο, συμπαραστάτη και συναγωνιστή των λαϊκών στρωμάτων και των οργανώσεών τους.

Αλλωστε, τα μεγάλα προβλήματα της πόλης δεν μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα από τις γενικότερες πολιτικές επιλογές, πολύ περισσότερο όταν η εξέλιξη της Αθήνας είναι συνάρτηση του ρόλου, της έδρας πολυεθνικών επιχειρήσεων, που της επιφυλάσσουν. Τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας δεν επιδέχονται λύση χωρίς ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και με τους εκφραστές της, όλων των αποχρώσεων.

Οπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Λεων. Αυδής μια πόλη ανεργίας, υποαπασχόλησης, φτώχειας, αβεβαιότητας για το μέλλον και πολιτιστικής πολτοποίησης, δεν είναι ωραία πόλη για την πλειοψηφία των κατοίκων της.

Προσπαθούμε να μιλήσουμε με συναίσθηση της ευθύνης μας και με πολιτική συνέπεια και να δείξουμε τις αιτίες των προβλημάτων της πόλης και τους υπεύθυνους - καταλήγει ο υποψήφιος Δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα". Γιατί έχουμε επίγνωση ότι η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει νησίδα ποιότητας ζωής μέσα στο πέλαγος της βαρβαρότητας της ελεύθερης αγοράς. Μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να γίνει η δική μας πόλη!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ