Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Στερνό "αντίο" στον λαϊκό αγωνιστή

Κηδεύεται σήμερα, στη 1 μ.μ., στο Νεκροταφείο Βύρωνα, ο επί χρόνια δήμαρχος της πόλης. Στις 12 μ., στο ναό Αγίας Τριάδας, θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία

Στο ναό της Αγίας Τριάδας η κοινωνία του Βύρωνα αποχαιρετά σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τον λαϊκό αγωνιστή και επί 16 χρόνια δήμαρχό της, Δημήτρη Νικολαϊδη. Ηταν το απόγευμα της Τετάρτης όταν ο επίτιμος δήμαρχος της πόλης, "ο δήμαρχός μας", όπως τον αποκαλούν οι Βυρωνιώτες και Βυρωνιώτισσες, "έφυγε". Για να αφήσει, όμως, πίσω του παρακαταθήκη την αγωνιστική στάση ζωής, το παράδειγμα δράσης σε όφελος των εργαζομένων, των δημοτών.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη το βράδυ, η κηδεία του Δ. Νικολαϊδη θα γίνει δημοτική δαπάνη. Επίσης αποφασίστηκε να παραχωρηθεί οικογενειακός τάφος, να σταλούν συλλυπητήρια στην οικογένεια και σύσσωμο το Σώμα να παρακολουθήσει την κηδεία και να καταθέσει στεφάνι. Στο ίδιο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτήρισε τη σχετική συνεδρίαση ως πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του επίτιμου δημάρχου. Το ψήφισμα αναφέρει: Ο Δ. Νικολαϊδης "σφράγισε με τη δραστήρια, αγωνιστική και καταξιωμένη προσωπικότητά του τις δημοτικές εξελίξεις, διατελώντας δήμαρχος επί 16ετία και υπηρετώντας δημιουργικά, ενωτικά και με σύνεση την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί αρκετές 10ετίες και προηγούμενα ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την πολύπλευρη, αξέχαστη και σημαντική προσφορά του, το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε και ανακήρυξε τον Δ. Νικολαϊδη σε επίτιμο δήμαρχο Βύρωνα, στις 26 Ιούνη του 1997".

Ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Δ. Νικολαϊδη, κράτησαν προχτές το βράδυ, όλοι όσοι βρίσκονταν στο Θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα, στα πλαίσια του 11ου ομώνυμου Φεστιβάλ. Γιατί "στις μέρες που έρχονται και θα είναι ακόμα χειρότερες και για τον πολιτισμό, άνθρωποι σαν τον Δημήτρη Νικολαϊδη θα μας λείπουν", ήταν τα λόγια του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Βασίλη Κολοβού,προς το κοινό, πριν την παράσταση του Ορέστη.

Και συνέχισε: "Σας καλωσορίζουμε, εδώ πάνω στους βράχους που εξορύξαμε την πέτρα τους για να φτιάξουμε τα φτωχικά μας, μικρά σαν την ανάγκη των καιρών, μεγάλα σαν την καρδιά μας. Σε τούτους τους βράχους των αισθήσεων και των παραισθήσεων, που ο λαός του Βύρωνα με σκληρούς αγώνες, με καταλήψεις, με ατελείωτα ξενύχτια, κατάφερε, με επικεφαλής των επί 16 χρόνια δήμαρχο, Δημήτρη Νικολαϊδη, να μετατρέψει σε αυτόν τον ανθρώπινο όμορφο χώρο πολιτισμού".

"Είμαστε πολύ λυπημένοι, συνέχισε ο Β. Κολοβός, γιατί ο Δ. Νικολαϊδης, που κάθε βράδυ και χτες ακόμη από την πρώτη θέση, παρακολουθούσε γοητευμένος τις εκδηλώσεις, δεν είναι πια μαζί μας. Αποχαιρέτησε τούτο τον κόσμο, αφήνοντάς μας παρακαταθήκη τη στάση ζωής και αγώνα, τη βαθιά πίστη και αφοσίωση για την κοινωνία των ανθρώπων, τη σταθερή και ρωμαλέα πίστη του στην ιδεολογία που γύρισε ανάποδα τον αιώνα μας και θα τον ξαναγυρίσει στο έμπα του νέου που έρχεται".

  • Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου, Δημήτρη Νικολαϊδη, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ του "Ρ" 25.000 δραχμές για τα 80χρονα του ΚΚΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποχρέωσή μας η επιθυμία του λαού(1998-10-10 00:00:00.0)
Παραβρέθηκαν(1998-09-22 00:00:00.0)
Τιμή στην Αυτοδιοίκηση των αγώνων(1997-12-11 00:00:00.0)
Επίτιμοι δήμαρχοι Βύρωνα(1997-12-06 00:00:00.0)
Τίμησαν τον αγωνιστή καλλιτέχνη(1997-09-20 00:00:00.0)
Αγωνιζόμασταν και κερδίζαμε(1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ