Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΠΟΛΙΑ
ΟΧΙ άλλες υποσχέσεις, πράσινο τώρα!

Σε προχτεσινή συγκέντρωση, έξω από το χώρο του εργοστασίου "ΒΟΤΡΥΣ", κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και να κατασκευαστεί Τεχνική Σχολή, Κρατικός Παιδικός Σταθμός και χώροι αθλοπαιδιών στο χώρο των εργοστασίων "ΒΟΤΡΥΣ" και "ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ"

"Βαρεθήκαμε την κοροϊδία και τις ψεύτικες υποσχέσεις, απαιτούμε αποφάσεις νομικά κατοχυρωμένες". Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν δεκάδες οργισμένοι κάτοικοι των Σεπολίων, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος "Η Αναγέννηση", προχθές το βράδυ, έξω από το παλιό εργοστάσιο "ΒΟΤΡΥΣ", με αίτημα τη δημιουργία πρασίνου και την κατασκευή Τεχνικής Σχολής, Κρατικού Παιδικού Σταθμού και χώρων για αθλοπαιδιές στο χώρο των εργοστασίων "ΒΟΤΡΥΣ" και "ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ".

Το χρόνιο αυτό αίτημα των κατοίκων έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπο με τα συμφέροντα διάφορων επιχειρήσεων, που εμφανίζονται κατά καιρούς ως ιδιοκτήτριες των εκτάσεων. Τέτοια εταιρία είναι και η "ΟΙΝΕΡΓΑ ΑΒΕΤΕ", η οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια του "ΒΟΤΡΥΣ" - το οποίο είναι δεσμευμένο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για να χτιστεί το 9ο Τεχνικό Λύκειο - και που σύμφωνα με πληροφορίες θέλει εκεί να γίνει νυχτερινό κέντρο.

"Δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει χέρι σε αυτούς τους χώρους για να γίνουν τσιμέντο. Ο, τι θα φτιαχτεί θα γίνει για το καλό των κατοίκων και της περιοχής", τόνισε η Αλέκα Μπενάτου,μέλος του συλλόγου.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στα εμπόδια που συναντάει ο κρατικός παιδικός σταθμός, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια έχει ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το "ΒΟΤΡΥΣ" και δεν του δίνεται άδεια από την πολεοδομία με το πρόσχημα ότι το οικόπεδο βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή και δεν τηρεί τις προδιαγραφές (του λείπουν 30 τ. μ. )! Η Αλ. Μπενάτου εξέφρασε το αίτημα "να δοθεί μισό στρέμμα από το "ΒΟΤΡΥΣ" και αν χρειάζεται να γίνει αλλαγή του χώρου προς την οδό Γράμμου για το καλύτερο περιβάλλον των παιδιών" και αναρωτήθηκε "οι παιδικοί σταθμοί που έχει ο Δήμος Αθηναίων στην πλατεία Βάθης στα υπόγεια είναι κατάλληλοι";

Ο Κώστας Διάκος, από την παράταξη "Πράσινη Πόλη", η οποία συμμετέχει στο συνδυασμό "Συμπαράταξη", επισήμανε: "Η υπόθεση είναι στα χέρια μας. Πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή, τη γειτονιά και την αναβάθμιση των Σεπολίων. Ο ΟΣΚ μετατράπηκε σε κερδοσκοπική επιχείρηση. Μόνη λύση είναι ο αγώνας".

Ο Πέτρος Ταμουρίδης, εκπροσωπώντας την "Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία" που επίσης συμμετέχει στη "Συμπαράταξη για την Αθήνα", τόνισε: "Ο αγώνας μας όμως θα συνεχιστεί για να αποκτήσουν τα Σεπόλια τους χώρους που επιθυμούν".

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φλεβάρη οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Μ. Κωστόπουλος κατέθεσαν στη Βουλή Αναφορά του Συλλόγου των Σεπολίων για το ζήτημα της αξιοποίησης των χώρων των εργοστασίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ