Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
Τιμή στην Αυτοδιοίκηση των αγώνων

Ο Δ. Νικολα'ϊδης και ο Α. Γεωργούτσος επίτιμοι δήμαρχοι Βύρωνα

Δύο εκπροσώπους της "παλαιάς φρουράς" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ηρωικής γενιάς των αιρετών που συνέχισαν τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΑΜικής Λαϊκής Αυτοδιοίκησης στις πιο σκοτεινές και αντιδραστικές συνθήκες της μεταπολεμικής Ελλάδας, δυο εκπροσώπους μιας γενιάς που υπηρέτησε τα λαϊκά συμφέροντα, που πάλεψε μαζί με το λαό, για να γίνουν οι αλάνες πόλεις, τίμησε χθες ο δήμος Βύρωνα. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Λουίζα" οι Βυρωνιώτες απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου δημάρχου στους Αχιλλέα Γεωργούτσο και Δημήτρη Νικολαϊδη για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην πόλη, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο λαϊκό κίνημα.

Ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Πνευματικού Κέντρου Βύρωνα διάβασε τα βιογραφικά των δύο δημάρχων. Βιογραφικά πλούσια σε κοινωνικούς αγώνες, καταθέσεις ζωής στην υπόθεση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και της αναβάθμισης του θεσμού της ΤΑ.Αναφερόμενος στον Αχιλλέα Γεωργούτσο ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος τον χαρακτήρισε ηθικό και τίμιο, καλό διαχειριστή των υποθέσεων του λαού. Δήμαρχο που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πειθαρχικός στον ίδιο του τον εαυτό και στην κοινωνία του Βύρωνα. Ο τιμώμενος ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή "για αυτή τη βραδιά, για αυτή τη χαρά" και τόνισε πως "έκανα το καθήκον μου σαν ιερή αποστολή".

Για τον Δημήτρη Νικολαϊδη, ο Ν. Ρογκάκος τόνισε πως είναι ο άνθρωπος που την ενότητα του λαού την έκανε στάση ζωής. Αφιέρωσε τη ζωή του για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη. "Αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν όρθιοι και ο σύντροφος Νικολαϊδης ξέρει πως έπραξε καλά στη ζωή του", είπε ο δήμαρχος. Τόνισε επίσης την αγωνιστική φιλοσοφία του επίτιμου δημάρχου για τον θεσμό της Τ Α και κατέληξε πως "σήμερα η ΤΑ πρέπει να πάρει σοβαρά αυτή τη στάση και να την υιοθετήσει". "Δε θα γίνω διακοσμητικό πρόσωπο, αλλά θα στέκομαι πάντα στο πλευρό των δημοτών και θα αγωνίζομαι για το καλό της πόλης μας", ήταν τα λόγια του Δ. Νικολαϊδη στον ευχαριστήριο χαιρετισμό του. Πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος, ότι τον τιμά η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση και πως ο βυρωνιώτικος λαός δεν έπαψε ποτέ να τον τιμά χρίζοντάς τον στη συνείδησή του επίτιμο δήμαρχο.

Την εκδήλωση έντυσαν καλλιτεχνικά μουσικοί από τον Πνευματικό Κέντρο του δήμου Βύρωνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι οικογένειες των τιμώμενων δημάρχων, αντιπροσωπείες από την ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Φρόσω Κορτζίδου,τις ΚΟ Βύρωνα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ. Ηταν εκεί, επίσης, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής,οι δήμαρχοι Ζεφυρίου Γ. Λάπας,Καισαριανής Θ. Μπαρτζώκας και Υμηττού Δ. Αργιανάς,εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βύρωνα, καθώς επίσης και πλήθος δημοτικών συμβούλων. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Βύρωνα, της ΟΓΕ, του σωματείου εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, οι πρόεδροι των φορέων της Πανελλήνιας Ελληνικής Εστίας, του Συλλόγου Ποντίων Καρέα - Βύρωνα, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βύρωνα, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα, αντιπροσωπεία από το "Εργαστήρι" Κέντρο Κατάρτισης και Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, και ο μαέστρος της μπαντίνας του Πνευματικού Κέντρου δήμου Βύρωνα. Από τα πολιτικά κόμματα παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ