Πέμπτη 16 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
... Σ' ένα βαθύ μπουντρούμι

Η αμερικανική κολοσσός της πληροφορικής "Microsoft" μάς αγαπά και μάς σκέφτεται. Ζέστη κάνει, είπαν να μας δροσίσουν. Αλλιώς δεν εξηγείται η κρυάδα που φάγαμε χτες, απογευματιάτικα: Η εταιρία "εκπαιδεύει ανέργους από υποβαθμισμένες περιοχές της Ευρώπης, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να καταλάβουν θέσεις στελεχών στη βιομηχανία πληροφορικής" (όχι ό,τι κι ό,τι, στελεχών. Που εκτός από τη μηχανογράφηση και τις χάι Internet εφαρμογές, πληκτρολογούν τις επιστολές του αφεντικού και ...ρίχνουν κι ένα σκούπισμα όπως έρχονται! Ασχετο).

Ως εδώ, πάει καλά. ...σ' αυτού του τύπου το δούλεμα για "θέσεις εργασίας" που δημιουργούν για τους ανέργους εκείνοι που τις περικόπτουν κατά χιλιάδες, επειδή έπεσε μία μονάδα η μετοχή στο Χρηματιστήριο, η "Microsoft" δεν πρωτοπορεί.

Εκεί που πρωτοπορεί η εταιρία του... Βασιλάκη (ή Μπιλ Γκέιτς του τρίτου, πλανητικού επιπέδου, Κροίσου) είναι στο τι λέει για την προέλευση των κεφαλαίων, τα οποία... ευαίσθητα διαθέτει υπέρ των αναξιοπαθούντων. Η συμμετοχή της "Microsoft", αναγιγνώσκουμε έκθαμβοι στο σχετικό δελτίο Τύπου, "επιτυγχάνεται μέσω των αποζημιώσεων που λαμβάνει η εταιρία από διάφορες περιπτώσεις πειρατείας "software" στην Ευρώπη" (γκλουπ;!). Και πάνω που ανοίγουμε το κουτί με τα χάπια μας μετά το φοβερό επιχείρημα (ενθυμούμενοι ότι η "Microsoft" έγινε μεγάλη επειδή επέτρεψε την πειρατεία για να διαδίδονται τα προγράμματά της), να και το οικονομολογικό συμπέρασμα: "Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της πειρατείας και της ανεργίας στον κλάδο ανάπτυξης προγραμμάτων". Ιδού, ρε ιθαγενείς, γιατί πνέει τα λοίσθια η βιομηχανία πληροφορικής σας. Οι πειρατές φταίνε. Γιο, χο, χο, μ' ένα μπουκάλι ρούμι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ