Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτος ο "κώδικας δεοντολογίας"

Δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι εξέφρασαν χτες τη διαμαρτυρία τους στην ΚΕΔΚΕ και ζήτησαν την απόσυρσή του από τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής

Τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο του "κώδικα δεοντολογίας" εξέφρασε χτες αντιπροσωπεία δημάρχων στον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Κοινοτήτων Ελλάδας, Απ. Κοιμήση."Ενα τόσο σοβαρό θέμα, με τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις που έχει - επισήμανε στον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΚΕ, ο δήμαρχος Ταύρου, Παν. Βακαλόπουλος - δεν μπορεί να μπει για συζήτηση στη Διακομματική της Βουλής χωρίς να εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά. Το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και θα πρέπει να πάρουν απόφαση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων". Πρότεινε επίσης να αποσυρθεί τώρα αυτό το σχέδιο και να συζητηθεί μετά τις εκλογές. Την ίδια πρόταση θα καταθέσουν και στην Τοπική Ενωση Δήμων Κοινοτήτων Νομού Αττικής που συνεδριάζει αύριο.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι δήμαρχοι Ταύρου Παν. Βακαλόπουλος,Ελληνικού Κ. Κορτζίδης,Βύρωνα Ν. Ρογκάκος,Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων με την παράταξη "Δημοτική Αναγέννηση" Γερ. Θεοδωράτος και Βριλησσίων με την παράταξη "Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Βριλησσίων" Φάνης Αρχιμανδρίτης.

Οπως είναι γνωστό, αυτό το σχέδιο "κώδικα δεοντολογίας" το κατέθεσε πρόσφατα η επιχείρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για λογαριασμό αλλά και με βάση τις κατευθύνσεις του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ. Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ ενέκρινε πρόταση για τη διαμόρφωση του "κώδικα δεοντολογίας" για τον προεκλογικό αγώνα κατά τις δημοτικές εκλογές και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε έγκαιρα να συνδιαμορφωθούν οι κανόνες για την... "ομαλή διενέργεια" των προσεχών εκλογών. Το σχέδιο αυτό στην ουσία βάζει υπό απαγόρευση και έλεγχο ακόμα και το περιεχόμενο των θέσεων των υποψηφίων. Στο όνομα της "ευπρέπειας" καταργεί στην ουσία το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της κριτικής, φακελώνει τους μικρούς οικονομικούς ενισχυτές των υποψηφίων και θέτει υπό διωγμό τις αφίσες και τα αεροπανό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ