Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Στο Μνημείο των απαγχονισθέντων, την 21η Ιούλη 1944, 54 Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς κατακτητές, που είναι στημένο στο 19ο χλμ. της οδού Αθήνας - Ραφήνας, η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ των οικογενειών τους θα τελέσει μνημόσυνο την Κυριακή 19-7-98 στις 10.30 π.μ. Επίσης από την Πανελλήνια Ενωση Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής (ΦΟΙΝΙΚΑΣ),θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα τιμής για τους απαγχονισμένους πατριώτες. Καλούνται τα μέλη της αδελφότητας, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, τα ΜΜΕ και όλοι όσοι τιμούν τη μνήμη τους, να προσέλθουν στην εκδήλωση, που αποτελεί έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους μάρτυρες της Εθνικής μας Αντίστασης.
  • Το Παράρτημα ΧΑΛΚΙΔΑΣ της ΠΕΑΕΑ θα τελέσει την Κυριακή 19-7-98 στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Στενή, μνημόσυνο για τους Στενιώτες αγωνιστές που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

- Την ίδια μέρα, θα τιμηθούν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Τριάδα στις 9.30 π.μ. οι αγωνιστές που έπεσαν εκεί. Στη συνέχεια θα τιμηθεί και ο ήρωας Κώστας Τσάκος (Πολικός),στην πλατεία του χωριού Πάλιουρα, όπου υπάρχει και η προτομή του. Τα πούλμαν για Αγ. Τριάδα, Πάλιουρα, Στενή, θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. από τα γραφεία του Παρ/τος.

- Τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν που ξεκινά από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ.Τηλέφωνα: 82.34.296, 82.22.952, 38.44.853.

  • Ο Δήμος Νέας ΑΓΧΙΑΛΟΥ,η Νομαρχιακή Επιτροπή ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και το Παράρτημα ΒΟΛΟΥ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση για να τιμηθεί η επέτειος της νικηφόρας Μάχης της Σοδειάς, που έδωσε ο ΕΛΑΣ πριν από 54 χρόνια, ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19-7-98 στις 7.30 στο 16ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόλου - Νέας Αγχιάλου, στο σημείο που δόθηκε η μάχη.
  • Το Παράρτημα ΛΑΚΩΝΙΑΣ και οι συγγενείς των θυμάτων τελούν την Κυριακή 19-7-98 στις 9 π.μ. θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο στο Βρονταμά Λακωνίας, για τους πεσόντες αγωνιστές του Αλβανικού Μετώπου, της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.
  • Τα Παραρτήματα ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ της ΠΕΑΤΑΘ, ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ, τιμώντας τη μνήμη των ανταρτών, στρατιωτών και των πολιτών, που έπεσαν από τη φοβερή χιονοθύελλα στις 12-4-1947 στη ΝΙΑΛΑ, διοργανώνουν, την Κυριακή 19-7-98,στις 11 π.μ. πανελλήνια εκδήλωση - προσκύνημα στο θρυλικό αυχένα της Νιάλας, όπου υπάρχει και το μνημείο. Καλούνται όλοι να τιμήσουν τους πεσόντες του εμφυλίου πολέμου. Πληροφορίες στα γραφεία (Αβέρωφ 5) και στο τηλέφωνο: 0441-21.946.
ΣΦΕΑ

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974(ΣΦΕΑ) την Πέμπτη 23-7-98 στις 8 μ.μ. πραγματοποιεί εκδήλωση για την επέτειο των 24 χρόνων από την κατάρρευση της δικτατορίας, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Λεωφ. Β. Σοφίας). Θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ρεσιτάλ τραγουδιού με την Μαρία Δημητριάδη και τον πιανίστα Τάσο Καρακατσάνη και αντιδικτατορική ποίηση. Το πρόγραμμα παρουσιάζει η ηθοποιός Μπέττυ Βαλάση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ