Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Φιέστα - "ένεση ηθικού" στους "πράσινους" συνδυασμούς

Τα "έργα" του Αχελώου επιθεώρησε χτες κυβερνητικό κλιμάκιο...

Μετά τα Σπάτα και το μετρό της Αθήνας, ένας ακόμη κυβερνητικός "θίασος", με επικεφαλής τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη,επισκέφτηκε χτες τη Θεσσαλία για να επιθεωρήσει δήθεν τα έργα που γίνονται στον Αχελώο και στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην πόλη της Λάρισας.

Ουσιαστική βέβαια επιδίωξη της κυβέρνησης με τις φιέστες αυτές είναι να διαφημίσει ακόμη και το ημιτελές κυβερνητικό έργο, αποπροσανατολίζοντας τον ελληνικό λαό, που φλέγεται από τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιουργεί η ανάλγητη πολιτική της, αλλά και να χορηγήσει "ενέσεις ηθικού" στους συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογικές. Γιατί, όπως αποκάλυψε ο "Ρ" στις 20/6, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Εταιρίας Συμβούλων Διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας,η οποία υπάρχει στα συρτάρια του περιφερειάρχη Π. Βασιλείου και άλλων κυβερνητικών αρμοδίων στην Αθήνα, 33 μεγάλα έργα που είχαν προγραμματιστεί στην περιοχή δεν προχωρούν. Μάλιστα, στην έκθεσή τους οι σύμβουλοι αναφέρουν συγκεκριμένα ότι τα έργα αυτά, που είχαν ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας από το 1994, δε θα ολοκληρωθούν έως το 2000, που λήγει η διάρκεια χρηματοδότησης μέσω του Β Πακέτου Ντελόρ και του περιφερειακού προγράμματος, κι επισημαίνουν ότι η Περιφέρεια θα απολέσει - εκτός των άλλων - και τα κοινοτικά κονδύλια που ανέρχονται στο ύψος των 31 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Ετσι, έχοντας υπόψη του τα παραπάνω και με έμπνευση δανεισμένη από τους αλήστου μνήμης προδικτατορικούς πολιτικούς, που υπόσχονταν "θα σας κάνουμε και... ποτάμια", ο Κ. Λαλιώτης υποσχέθηκε χτες ότι σε 4 - 5 χρόνια θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος ερημοποίησης της Θεσσαλίας με την εκτροπή του Αχελώου, αλλά και με την ανασύσταση της Κάρλας, ένα έργο που ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί και που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εξήγγειλε ξανά χτες ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Να σημειώσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να εκτρέψει προς τη Θεσσαλία μόνο τη μισή ποσότητα των νερών του Αχελώου από αυτήν που έχει ανάγκη για να διατηρήσει την αγροτική της παραγωγή. Επίσης, παράγοντες της περιοχής δεν κρύβουν την ανησυχία τους, αφού προς το παρόν τα έργα που γίνονται αφορούν μόνο τον ενεργειακό τομέα, ενώ τίποτα δεν κινείται για την κατασκευή των έργων που θα οδηγήσουν τα νερά του Αχελώου στα χωράφια τους.

Να σημειώσουμε ότι ένας ακόμη περιοδεύων κυβερνητικός "θίασος" - υπό τον πρωθυπουργό αυτή τη φορά - θα βρεθεί την Κυριακή στην Αχαϊα για να επιθεωρήσει τις... μακέτες της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ