Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να προστατέψουμε τους ελεύθερους χώρους

Αγώνα για την αποτροπή των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων που έχουν υποστεί όλοι οι ελεύθεροι χώροι και τη διεκδίκηση σύνταξης Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της η "Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την προστασία των ελεύθερων χώρων της Αθήνας".

Η Συντονιστική Επιτροπή ασχολήθηκε με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές δασών, που θα είχαν αποφευχθεί ή θα είχε περιοριστεί έγκαιρα η επέκτασή τους, αν είχαν γίνει τα απαραίτητα έργα και δράσεις δασοπροστασίας και αν είχε επαρκές προσωπικό η Δασική Υπηρεσία. Σημαντικό ρόλο, τόνισαν, για τις πυρκαγιές έχουν "τα νομοσχέδια Τζουμάκα και Παπαντωνίου που ενθαρρύνουν τους εμπρηστές με τις ανεπαρκείς αναδασώσεις και την προετοιμαζόμενη εκχώρηση στους καταπατητές των καμένων εκτάσεων".

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε αναφορά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου τονίστηκε ότι "δε θα δεχτούν χωροθετήσεις που θα περιορίζουν τους ελεύθερους και πράσινους χώρους στην Αθήνα, θα κλείνουν την πρόσβαση στην ακτή και θα καταστρέφουν υγροβιότοπους".

Ακόμα, στη συνεδρίαση εκφράστηκαν ανησυχίες για τους χώρους που έχει καταλάβει το Μετρό για τις εγκαταστάσεις του, οι οποίες συνδυάζονται με εμπορικές και άλλες χρήσεις.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των πολιτών του Αμαρουσίου που αντιτίθενται στην προσπάθεια του Δήμου να οικοδομήσει χώρο πρασίνου 130 στρεμμάτων και συμπαραστέκεται στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι έχουν εναντιωθεί στην οικοδόμηση του Αλσους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ