Κυριακή 28 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αγώνας για να μην περάσει το νομοθετικό έκτρωμα

Διευρύνονται οι εκδηλώσεις καταδίκης, ενώ την οργή των εργαζομένων προκάλεσε η πρώτη απαράδεκτη, υπέρ του τερατουργήματος, τοποθέτηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ!

Θέση μάχης για να αποσυρθεί και, σε κάθε περίπτωση, να μην υλοποιηθεί το βαθιά αντεργατικό νομοσχέδιο, που χτυπά στην καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας ένα μεγάλο - ιστορικής σημασίας - πισωγύρισμα, παίρνουν τα συνδικάτα σ' όλη τη χώρα. Παράλληλα, πληθαίνουν και διευρύνονται οι εκδηλώσεις καταδίκης του νομοθετικού τερατουργήματος, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια του κυβερνητικού μηχανισμού και της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ να αποπροσανατολίσουν και να μειώσουν τις αντιδράσεις. Και ενώ την ερχόμενη Τετάρτη συνέρχεται η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ για να καθορίσει τη στάση της, την οργή των εργαζομένων προκάλεσε η πρώτη απαράδεκτη τοποθέτηση της Συνομοσπονδίας, η οποία κινήθηκε, ουσιαστικά, σε θέση αποδοχής του νομοσχεδίου. Διαφοροποιημένα από αυτή τη θέση εμφανίζονται, με σημερινές τους δηλώσεις στο "Ρ", στελέχη και της κυβερνητικής παράταξης, σημειώνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να δεχτεί τέτοια μέτρα και ότι πρέπει να οργανώσει την αντίδρασή του.

Από τη μεριά τους, οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις άρχισαν ήδη την εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων, με πικετοφορίες σε πολλές πόλεις, περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, έτσι ώστε να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός, να ξεσηκωθούν από τα κάτω οι εργαζόμενοι, να οργανωθεί και να συντονιστεί ταχύτατα κίνημα αντίστασης.

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,με άρθρο του στο σημερινό "Ρ" αναλύει τους κεντρικούς άξονες και το βαθύτατα αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org