Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Να αξιοποιήσουμε την πλούσια πείρα των αγώνων

Το αγροτικό πρόβλημα αποτέλεσε το κύριο σημείο της δράσης των κομμουνιστών στα Τρίκαλα. Ετσι, τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, η πείρα των αγροτικών αγώνων που αναπτύχθηκαν στο περασμένο διάστημα, σε συνδυασμό με τη δράση της Κομματικής Οργάνωσης σχετικά, όπως και η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών συγκέντρωσαν την προσοχή της Συνδιάσκεψης της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εκτίμηση της Συνδιάσκεψης είναι πως το αγροτικό πρόβλημα συνεχώς θα οξύνεται, καθώς, άμεσα, η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση νομοσχεδίων που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Οι μεγάλοι αγροτικοί αγώνες των Θεσσαλών αγροτών, στους οποίους συμμετείχε μεγάλο ποσοστό των αγροτών του Ν. Τρικάλων, διαπιστώθηκε πως δυσκόλεψαν την κυβερνητική αντιαγροτική πολιτική, ενώ είχαν και άμεσα θετικά αποτελέσματα, έφεραν έστω κάποια μικρά οφέλη στους αγρότες. Κυρίως, τονίστηκε, πως αν δε γινόταν αυτοί οι αγώνες, τα κυβερνητικά μέτρα θα ήταν πιο σκληρά. Πέραν αυτών, αναφέρθηκε ότι οι μεγάλοι αγροτικοί αγώνες έδωσαν ένα γενικότερο μήνυμα. Εδειξαν τις πραγματικές δυνατότητες για αντίσταση και πάλη, όταν "από τα κάτω" πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι αγρότες και γενικότερα οι εργαζόμενοι.

Ομως για να έχουν συνέχεια οι αγώνες, υπογραμμίστηκε, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ενημερώσουμε τους αγρότες ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει ενόψει της εφαρμογής της "Ατζέντας 2000" και των άλλων αντιαγροτικών αποφάσεων που παίρνονται. Ετσι, τονίστηκε η ανάγκη να δουλέψουμε στους αγροτικούς συλλόγους και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία όλων των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών για να ενισχυθεί ο συντονισμός των αγώνων. Σ' αυτήν την προοπτική, σημειώθηκε, η οργάνωση πρέπει να συμβάλει ώστε να προχωρήσει η συσπείρωση μέσα από το συντονιστικό των φορέων που δημιουργήθηκε για την απόκρουση αυτής της πολιτικής. Ενώ, τονίστηκε, πρέπει να αναδειχτεί στο λαό το μείζον πολιτικό πρόβλημα δημοκρατίας που δημιουργείται με τις δίκες και καταδίκες των αγωνιζόμενων αγροτών.

Αγωνιστικές συσπειρώσεις σε δήμους - νομαρχία

Οσον αφορά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, οι κομμουνιστές των Τρικάλων, αφού σημείωσαν τον πολιτικό χαρακτήρα αυτής της μάχης, ξεκαθάρισαν πως η μάχη αυτή συνδέεται με τη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε για τις αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαού της περιοχής, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου. Του μετώπου του λαού, που αποτελεί το μοναδικό δρόμο για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και το πάρσιμο της εξουσίας από το λαό, για τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ανάπτυξης της χώρας που προτείνει το ΚΚΕ.

Η Συνδιάσκεψη αποφάσισε να εντείνει το άνοιγμα στα χωριά και τους άλλους εργαζόμενους, ώστε ο λαός να στηρίξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζουν οι κομμουνιστές στους δήμους και τη νομαρχία, για να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική και να εκφράσουν τη διάθεση για αγώνα και στις εκλογές αυτές. Σήμερα, τονίστηκε, δίνεται η δυνατότητα να αποτελέσουν οι εκλογές ένα σημαντικό βήμα διαμόρφωσης ευρύτερων λαϊκών συσπειρώσεων ανθρώπων που θέλουν να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική μαζί με τους κομμουνιστές, ενώ δίνουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του Κόμματος σε όλους τους τομείς δουλιάς και την ενίσχυση των δεσμών του Κόμματος με το λαό.

Βεβαίως, από τον προβληματισμό των κομμουνιστών των Τρικάλων δεν έμειναν έξω τα άλλα προβλήματα των επαγγελματιών και των εργατοϋπαλλήλων, τα ζητήματα των εκπαιδευτικών, της Παιδείας και της Ειρήνης σχετικά με τα οποία επισημάνθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συσπειρώσεων και αγώνων που πρέπει να ενισχυθούν. Ως βασικό στοιχείο για την προώθηση της δράσης των κομμουνιστών επισημάνθηκε η καλή λειτουργία της ΚΟΒ, που πρέπει αποφασιστικά να βελτιωθεί σε συνδυασμό με την οικοδόμηση και ενίσχυση της Οργάνωσης και με την αξιοποίηση του "Ριζοσπάστη", που - όπως υπογραμμίστηκε - είναι επείγουσα ανάγκη να αυξηθεί η κυκλοφορία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφειδώλευτη η προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού μας(2008-09-16 00:00:00.0)
Θετική δουλιά με στόχο το Μέτωπο(2004-12-18 00:00:00.0)
Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση(2001-03-06 00:00:00.0)
Σταθερά βήματα μπροστά(2000-11-29 00:00:00.0)
Πιο ώριμοι ν' ανοίξουμε δρόμους(1998-07-09 00:00:00.0)
Με νέα πνοή, αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα(1998-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ