Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ - ΕΓ ΠΑΣΟΚ
Συνεδρίαση με... "ασπίδα" τον Παπανδρέου

Με θέμα την προετοιμασία των εκδηλώσεων προς τιμήν του Α. Παπανδρέου λόγω της συμπλήρωσης δυο ετών από τον θάνατό του, αλλά και με αντικείμενο την εξέταση "εφ' όλης της ύλης" της πολιτικής κατάστασης, συνεδρίαζε χτες από το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη.

Στη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη σε μια περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αναμενόταν να τεθεί από τον πρωθυπουργό η ανάγκη της ενότητας του κόμματος και της στήριξης του κομματικού μηχανισμού στο έργο της κυβέρνησης, αλλά και εκδήλωση της "αποφασιστικότητάς" του να υλοποιηθεί η ακολουθούμενη πολιτική "χωρίς συμβιβασμούς". Από την πλευρά τους οι"διαφωνούντες", δεν αποκλειόταν να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να τεθεί τέρμα στην επιχειρούμενη - όπως εκτιμούν - προσπάθεια να τους χρεωθεί ρόλος"υπονομευτή" της κυβέρνησης από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πριν από τη συνεδρίαση ο Κ. Σημίτης δημοσιοποίησε κείμενό του προς τις Νομαρχιακές και Τομεακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο τις καλεί "πέρα από τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν" στις 23 Ιουνίου, επέτειο του θανάτου του Α. Παπανδρέου, να "διοργανώσουν πολιτικό μνημόσυνο και εκδηλώσεις τιμής και μνήμης" για τον ιδρυτή του κόμματος...

  • Σε χτεσινή του ανακοίνωση ο Α. Τσοχατζόπουλος διαψεύδει ότι προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση προς την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ" που την Κυριακή δημοσίευσε κείμενο στο οποίο ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι την άνοιξη θα προχωρήσει σε ρήξη με τον Κ. Σημίτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ