Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση

Απέσυρε την τροπολογία για τη δημιουργία Σώματος "εσωτερικών υποθέσεων" της Αστυνομίας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος

Με την ψήφιση των άρθρων του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Διασυνοριακής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοθετήματος, το οποίο όμως δε θα περιέχει τελικά την τροπολογία του υπουργείου Δ. Τάξης για τη δημιουργία Σώματος "εσωτερικών υποθέσεων" της Αστυνομίας, εφόσον ο αρμόδιος υπουργός, Γεώργιος Ρωμαίος, την απέσυρε, προκειμένου, όπως είπε, να την επαναφέρει με τη μορφή νομοσχεδίου. Παράλληλα, χτες διενεργήθηκε και ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 του νόμου, όπου σε σύνολο 196 βουλευτών 105 ψήφισαν υπέρ, 90 κατά, ενώ "παρών" ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Κοντογιανόπουλος.

Σχολιάζοντας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το άρθρο 7 του νομοσχεδίου που προβλέπει την καθιέρωση του "πόθεν έσχες" για τους αστυνομικούς, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος σημείωσε ότι "αυτό μας μάρανε τώρα". Επεξηγώντας, σημείωσε ότι είναι γνωστή ποια είναι η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών σήμερα, ιδιαίτερα των κατώτερων καθώς και "η σοβαρή κατάσταση της κομματικοποίησης". "Και ποιος μου εγγυάται εμένα" παρατήρησε "ότι αύριο το πρωί, για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων δε θα γίνει μια επιλογή, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, με το "πόθεν έσχες", πολιτικής επίθεσης σε κάποιο πρόσωπο;". Επίσης, αναφερόμενος στο άρθρο 10, που προβλέπει τη συμμετοχή μειοψηφικά εκπροσώπων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών ο Μ. Κωστόπουλος επισήμανε ότι θέση του ΚΚΕ είναι τα ασφαλιστικά ταμεία να διοικούνται από εκείνους που πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε χτες η τοποθέτηση του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιου Καρατζαφέρη, ο οποίος έκανε λόγο για μεγαλοεκδότη ο οποίος είναι "αποδέκτης", όπως είπε, ναρκωτικών χωρίς να τον κατονομάσει. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε "ξέρετε, λοιπόν, ότι υπάρχει εκδότης ναρκομανής, ο οποίος μάλιστα σας δίνει γραμμή. Και σε εσάς, αλλά και εν πολλοίς στη Νέα Δημοκρατία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ