Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μοιράζοντας τις "αποστάσεις"

Το "Τραγούδι της τιμής" θα συναντήσει το "Παραμύθι με λυπημένο τέλος" και οι "Κακές συνήθειες" θα συνομιλήσουν με τα "Επί πτυχίω" τραγούδια. Τρεις σπάνιες μουσικές βραδιές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 7, 8 και 9 Μάη στη "Μεσόγειο" (Πατησίων 208, τηλ. 8674.901), όπου θα συναντηθούν για πρώτη φορά δύο τραγουδοποιοί - εκπρόσωποι δύο γενεών του ελληνικού τραγουδιού - ο Θανάση Γκαϊφύλλιας και ο Μίλτος Πασχαλίδης."Μοιράζοντας την απόσταση" είναι ο τίτλος του τριήμερου, καθώς τόπος συνάντησή τους γίνεται η Αθήνα, η πόλη απ' όπου αποχώρισαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, προς αντίθετες κατευθύνσεις (ο πρώτος στην Κομοτηνή και ο δεύτερος στην Κρήτη). Μοιράζοντας, λοιπόν, την απόσταση σμίγουν τραγούδια και αποσκευές, σε μια απρόσμενη και ενδιαφέρουσα μουσική συνομιλία. Μαζί τους οι μουσικοί: Χρήστος Αρμένης (βιολί), Βαγγελιώ Δημητράκη (ακορντεόν), Μαρία Καναβάκη (πιάνο), Αλέξανδρος Κτιστάκης (τύμπανα), Μάκης Μπουκάλης (μπάσο) και Δημήτρης Αρχοντάκης (κρουστά).

  • Με κύριο άξονα την καινούρια του δισκογραφική δουλιά με τίτλο "Κλείσ' τα μάτια σου και κοίτα", που αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μάη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης θα εμφανιστεί στο "Μετρό" (Γκύζη 47 και Κάλβου) από τις 7 - 10 Μάη. Το πρόγραμμα, εκτός από τα τραγούδια της τελευταίας του δουλιάς που παρουσιάζονται για πρώτη φορά ζωντανά, περιλαμβάνει και μια αναδρομή σε παλαιότερους δίσκους του. Θα τον συνοδεύσουν οι μουσικοί: Αντώνης Βαρσαμούδης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Παυλίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (πιάνο, πλήκτρα), Αγαμέμνων Μάρδας (μπάσο), Γιώργος Καρυζώνης (τύμπανα), Νίκος Τερψιάδης (πλήκτρα, κρουστά) και Χρήστος Συκιώτης (τσέλο, μπουζούκι).
  • Οι "Τσαλακωμένες μέρες", το καινούριο άλμπουμ των Υπογείων Ρευμάτων,μια δουλιά που χαρακτηρίζεται από έναν νέο ήχο, αποτελεί το βασικό κορμό των δύο συναυλιών, που θα δώσουν στις 8 και 9 Μάη στο "Αν"(Σολωμού 13, Εξάρχεια).
  • Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζωοδόχου Πηγής 98) φιλοξενούνται οι "Συνήθεις Υποπτοι"). Οι Χρήστος Θηβαίος (τραγούδι, κιθάρα), Τάσος Λώλης (κιθάρα, μαντολίνο), Αλέκος Βασιλάτος (κοντραμπάσο), Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά) και Απόστολος Λαμπούρης (πνευστά) παρουσιάζουν τραγούδια από τις "Μέρες Αδέσποτες" και άλλα γνωστά κομμάτια.
  • Μετά από τρία χρόνια απουσίας από τα μουσικά δρώμενα της Αθήνας ο Θεσσαλονικιός Αγάθωνας Ιακωβίδης φιλοξενείται στη σκηνή των "Εννέα Ογδοων" (Αλεξάνδρας 40). Ρεμπέτικες διαδρομές μέχρι τα τέλη Μάη από έναν ερμηνευτή που έχει τη δική του ιστορία στο χώρο του ρεμπέτικου, μέσα από τις επανεκτελέσεις μεγάλων τραγουδιών του ρεμπέτικου πάλκου και της μουσικής παράδοσης της Μ. Ασίας. Τον συνοδεύει δεκαμελής ορχήστρα, ενώ μαζί του τραγουδούν οι Κώστας Βουτυράς, Σοφία Γεωργαντζή, Ξανθούλα Πορφυράκη και Παναγιώτης Κουτσούρος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ