Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνάντηση Ελλάδας - Χιλής

Σημείο δημιουργικής συνάντησης του ελληνικού και χιλιανού πολιτισμού θα είναι το "Παλλάς" (Βουκουρεστίου 1) σήμερα και αύριο. Το ΥΠΠΟ, η πρεσβεία της Χιλής και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διήμερο αφιέρωμα στο χιλιανό κινηματογράφο με τίτλο "Ελλάδα - Χιλή: Σχέσεις Καρδιάς",το πρόγραμμα του οποίου παρουσιάστηκε χτες.

Τα εγκαίνια του αφιερώματος πραγματοποιούνται σήμερα (8 μμ) με προβολή της ταινίας "Μεθόδου Τεχνάσματα" του Χιλιανού σκηνοθέτη, ελληνικής καταγωγής, Μιγκέλ Λιττίν - Κουκουμίδης.

Αύριο θα προβληθεί η ταινία του ίδιου "Actas de Marusia",με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, στο "Παλλάς" θα εκτεθούν εκδόσεις του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Χιλής, μεταφρασμένα λογοτεχνικά έργα από την Ελλάδα και τη Χιλή, ζωγραφική του Χιλιανού ζωγράφου Ιγκνάσιο Βάλντες και κοσμήματα αραουκανών της Χιλής, φιλοτεχνημένα από τη σχεδιάστρια Ευγενία Μπόνη.

Τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών Μιγκέλ Καστίγιο Ντιντιέ και ο σκηνοθέτης Μιγκέλ Λιττίν - Κουκουμίδης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ