Τετάρτη 29 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά και άλλα

Τον "Γαλάζιο Δούναβη" και τις "Ιστορίες από το Βιεννέζικο Δάσος" του Γ. Στράους, αλλά και τρία έργα του Αστορ Πιατσόλα θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ,στην εκπαιδευτική συναυλία, που πραγματοποιεί σήμερα, στις 11π.μ., στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Αγ. Σώστης, Τιμοκρέοντος 6Α), σε διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου.Σολίστ της συναυλίας θα είναι ο Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν) και o Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρα).

  • Ρεσιτάλ για δύο πιάνα σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα συναυλιών "Μαρία Κάλλας" του Αττενέουμ (Αμερικής 8), από τους Γιώργο Πατεράκη και Χρόνη Μπάνο.Οι δύο πιανίστες θα ερμηνεύσουν το "Κοντσέρτο για δύο πιάνα" του Μπαχ, τη "Σονάτα σε ρε μείζονα" του Μότσαρτ, τους "Ουγγρικούς χορούς" και τις "Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Χάιντν" του Μπραμς.
  • Εργα για πιάνο του σύγχρονου ρεπερτορίου θα ερμηνεύσει η Λόλα Τότσιου στο ρεσιτάλ, που θα δώσει σήμερα, στις 9μμ, στην αίθουσα συναυλιών "Φ. Νάκας" (Ιπποκράτους 41). Στον ίδιο χώρο το Σάββατο, θα δώσει συναυλία το νεοσύστατο κουιντέτο πνευστών "Αυλός".
  • Με τον Τάτση Αποστολίδη στο πόντιουμ θα πραγματοποιηθεί η αυριανή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Ο βιολονίστας και μαέστρος, που υπήρξε επί 17 χρόνια το πρώτο βιολί της ΚΟΑ, είναι η πρώτη φορά που θα διευθύνει την ορχήστρα, παρόλο που στο ενεργητικό του έχει τη διεύθυνση πολλών άλλων συμφωνικών συνόλων. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει την εισαγωγή από την όπερα του Μότσαρτ "Απαγωγή απ' το σεράι", την "Πρώτη Συμφωνία" του Σοστακόβιτς και το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μέντελσον με σολίστ τη Δανάη Καρρά.
  • Μια θρυλική ορχήστρα, η Φιλαρμονική του Βερολίνου,και ένας εξαίρετος μαέστρος, ο Κλαούντιο Αμπάντο,είναι οι βασικοί συντελεστές των συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, στο Μέγαρο Μουσικής. Στην πρώτη συναυλία θα παρουσιαστεί η "Τρίτη Συμφωνία" του Γκούσταβ Μάλερ. Θα συμπράξει η διάσημη μέτζο σοπράνο Μαριάννα Λίποφσεκ,η Χορωδία αγοριών"Τέλτσερ" και το γυναικείο φωνητικό σύνολο "Αρνολντ Σένμπεργκ".Το πρόγραμμα της κυριακάτικης συναυλίας περιλαμβάνει τη "Σερενάτα αρ. 7(Χάφνερ) " του Μότσαρτ και την Εκτη Συμφωνία (Ποιμενική) του Μπετόβεν.
  • Το Κέντρο Φωνητικής Αγωγής Αθηνών,που στεγάζεται στο ωδείο "Νίκος Σκαλκώτας", διοργανώνει στις 4 του Μάη (8.30μμ) συναυλία, στη Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία (Σίνα 68). Γνωστές άριες και ντουέτα θα παρουσιάσει ο βαθύφωνος, καλλιτεχνικός διευθυντής του κέντρου Φραγκίσκος Βουτσίνος και η μεσόφωνος, καθηγήτρια του ΚΦΑΑ, Λίλιαν Τσατσαρώνη.Στο πιάνο συνοδεύει οΧρύσανθος Αλισάφης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ