Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα

Δε θέλησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης να χρησιμοποιήσει τη φράση "καταλήστευση της περιουσίας" - αναφερόμενος στον τρόπο εκμετάλλευσης της περιουσίας των Ταμείων από τις εκάστοτε "γαλαζοπράσινες" κυβερνήσεις - όταν χαιρέτισε χτες σε ημερίδα της ΠΟΠΟΚΠ, με θέμα τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Και δεν το έκανε αυτό, επειδή, όπως είπε, "πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις, κατά καιρούς που πήραν τις όποιες αποφάσεις, καλές προθέσεις είχαν. Οχι έναντι των Ταμείων αναγκαστικά, αλλά έναντι του συνόλου της οικονομίας".

Ετσι αντιμετωπίζει ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας μια ληστρική πολιτική πρακτική, με συστατικά στοιχεία τα "θαλασσοδάνεια" και την κάλυψη άλλων αναγκών με χρήματα των ασφαλισμένων, του λαού. Υστερα από τόσα χρόνια λιτότητας και ψέματος, που τα πράγματα χειροτερεύουν και οι πολιτικές τους αποτυχαίνουν (κάτι που το γνωρίζουν εκ των προτέρων), έρχονται τώρα να αποδώσουν "καλές προθέσεις" και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ομως, αυτές οι αντιλήψεις δε διακρίνουν μόνο το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο - παρ' όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν - αλλά και όλο τον πολιτικό χώρο που αντιπροσωπεύει. Αλλωστε, το "να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" αποτελεί μια παλιά τους συνήθεια!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ