Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
"Διάθεση καταστρατήγησης του νόμου"

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε στη Βουλή ότι πάνω από 35 υποθέσεις παράνομων προσλήψεων στάλθηκαν στον εισαγγελέα

"Διάθεση καταστρατήγησης" του νόμου περί προσλήψεων κυρίως από διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) Μ. Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, πάνω από 35 υποθέσεις προσλήψεων έχουν σταλεί από το ΑΣΕΠ στον εισαγγελέα προκειμένου να εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη.

Οπως προκύπτει από πίνακα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στην επιτροπή, το 1997 έγιναν 26.532 προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, ενώ οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού ήταν 5.414.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ είπε ότι το πρόβλημα συμμόρφωσης με τις διαδικασίες του νόμου περί προσλήψεων εντοπίστηκαν κυρίως στις θυγατρικές των τραπεζών, στις αναπτυξιακές εταιρίες των δήμων, ενώ κατ' επανάληψη η "Ολυμπιακή Αεροπορία" δε συμμορφώνεται με τους όρους που καθορίζει το ΑΣΕΠ για τις προδιαγραφές των προκηρύξεων προσωπικού. Επίσης ο πρόεδρος είπε ότι τα ερευνητικά κέντρα των ΑΕΙ δε θέλουν έλεγχο στην επιλογή προσωπικού γιατί, όπως είπε, θέλουν να προσλαμβάνουν "τις γυναίκες και τα παιδιά τους".

Τέλος, ο πρόεδρος ζήτησε τη μηχανογράφηση του ΑΣΕΠ και τη στελέχωσή του με προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέρθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ