Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Ενάντια στο εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ στο Ιράκ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον Ιρακινό πρέσβη στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Ηλία Λέγγερη,μέλος της ΚΕ, συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα Ισάμ Σαούντ Χαλίλ.

Κατά τη συνάντηση ο πρέσβης ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός του Ιράκ από το συνεχιζόμενο εδώ και 8 χρόνια εγκληματικό εμπάργκο, στη διατήρηση του οποίου επιμένουν οι ΗΠΑ και που το πιο τραγικό του αποτέλεσμα υπήρξε ο θάνατος από ασιτία, σ' αυτό το διάστημα, ενός εκατομμυρίου παιδιών κάτω των 5 χρόνων. Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες εξελίξεις και στη συμφωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και στην πλήρη ικανοποίηση των όρων της από την κυβέρνηση του Ιράκ.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ και τις ενέργειές του κατά της επιβολής του εγκληματικού εμπάργκο, που οδηγεί σε γενοκτονία τον ιρακινό λαό, καθώς και στην ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και άλλων χωρών κατά του Ιράκ, λόγω των τεράστιων συμφερόντων που συγκρούονται στην πετρελαιοφόρα αυτή περιοχή. Ταυτόχρονα η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσουν οι διώξεις κατά των κομμουνιστών στο Ιράκ και να νομιμοποιηθεί το Ιρακινό ΚΚ. Μια τέτοια ενέργεια, εκτός των άλλων, θα ενίσχυε και το εσωτερικό μέτωπο αντίστασης του λαού κατά των σχεδίων των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κατά του Ιράκ και της γενικότερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ