Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΑΕΑ
Καταδίκη των σχεδίων διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, με την οποία καταγγέλλει τις ακολουθούμενες πολιτικές του διεθνούς παράγοντα. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

"Τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, που έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους πρώτα την ένοπλη "προστασία" και μετά την οικονομική "βοήθεια" των Αγγλο - αμερικανών, καταδικάζουν την επιχειρούμενη δεύτερη φάση διαμελισμού της Νέας Ομοσπονδίας Γιουγκοσλαβίας.

Η προσχεδιασμένη αυτή δεύτερη φάση χαράσσεται για την επέκταση και αναδιανομή των σφαιρών επιρροής των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η απειλή για ένταση του εμπάργκο κατά της Ν. Γιουγκοσλαβίας προκαλεί μόνο θανάτους εξ ασιτίας στους Λαούς και δε συνάδει με τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό του 21ου αιώνα.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση που συνυπέγραψε την α' φάση του διαμελισμού της γειτονικής χώρας, ν' αφουγκραστεί τον παλμό του Ελληνικού Λαού και να μην γίνει συνδαυλίστρια στα σχέδια αλλαγής των βαλκανικών συνόρων".

  • Ανακοίνωση με την οποία "διαμαρτύρεται για τις ωμές παρεμβάσεις των Αμερικανών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων στο Κοσσυφοπέδιο" εξέδωσε και το Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ