- Η υπογραφή είναι εύκολο πράγμα. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα είναι η δοκιμασία της πράξης. Από την πλευρά μας εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, αισθανόμαστε δεσμευμένοι και δεσμευόμαστε και... - 1998-03-04 00:00:00.0"/> - Η υπογραφή είναι εύκολο πράγμα. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα είναι η δοκιμασία της πράξης. Από την πλευρά μας εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, αισθανόμαστε δεσμευμένοι και δεσμευόμαστε και... - 1998-03-04 00:00:00.0" /> Το μεγάλο ζήτημα είναι η δοκιμασία της πράξης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το μεγάλο ζήτημα είναι η δοκιμασία της πράξης
  • Υπογράφηκε χτες σε πανηγυρική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο το Βιβλίο της Διεθνούς Αμνηστίας
  • Αλέκα Παπαρήγα: "Εμείς δεσμευόμαστε να παλέψουμε πριν απ' όλα να εξαλειφθεί η πρώτη πηγή από την οποία ξεκινάει η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας"

"Η υπογραφή είναι εύκολο πράγμα. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα είναι η δοκιμασία της πράξης. Από την πλευρά μας εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, αισθανόμαστε δεσμευμένοι και δεσμευόμαστε και με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, να παλέψουμε πριν απ' όλα να εξαλειφθεί η πρώτη πηγή, απ' την οποία ξεκινάει η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας, η συγκέντρωση πλούτου και η ιδιοκτησία του πλούτου που προέρχεται από την υπερεργασία των ανθρώπων... ". Με τις παραπάνω φράσεις η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε τη θέση του Κόμματος απέναντι στο πελώριο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τη χτεσινή πανηγυρική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου υπογράφηκε η διακήρυξη της Διεθνούς Αμνηστίας, πενήντα χρόνια μετά την Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ. Στο βιβλίο της Διεθνούς Αμνηστίας υπέγραψαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής:

"Η υπογραφή είναι εύκολο πράγμα. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα είναι η δοκιμασία της πράξης. Από την πλευρά μας εμείς οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, αισθανόμαστε δεσμευμένοι και δεσμευόμαστε και με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, να παλέψουμε πριν απ' όλα να εξαλειφθεί η πρώτη πηγή απ' την οποία ξεκινάει η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας, η συγκέντρωση πλούτου και η ιδιοκτησία του πλούτου που προέρχεται από την υπερεργασία των ανθρώπων. Από κει και πέρα, βεβαίως, και λόγω της εποχής, δεσμευόμαστε να αντιπαλεύουμε όλες τις μορφές της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα αυτές που διαχωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με την εθνότητα, τη θρησκεία, τη φυλή και το φύλο. Πιστεύω ότι εμείς οι κομμουνιστές είμαστε σε θέση να τιμούμε όχι μόνο την υπογραφή μας, αλλά πάνω απ' όλα το πιστεύω μας, τις ιδέες μας και τις αρχές μας και πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να δει την ουσία που χωρίζει την τυπική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την έμπρακτη διεκδίκησή τους".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος στην ομιλία του άφησε αιχμές κατά "δημοκρατικών κρατών" γιατί ασχολούνταιπερισσότερο με άλλα θέματα και δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Ενδιαφέρονται περισσότερο για την ελευθέρα ροή του πετρελαίου ή για άλλα σοβαρά, αναμφισβητήτως, προβλήματα τα οποία τους απασχολούν", τόνισε, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και το βιβλίο που θα υπογράψουν προσωπικότητες ανά την υφήλιο, θα επιδοθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Ανάν, σε ειδική τελετή στις 10 Δεκεμβρίου 1998.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ