Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επέλαση πολυεθνικών

Η εργοδοτική επέλαση στα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες διεθνώς και... τοπικά, είναι γνωστή. Στην Ελλάδα πλήττεται το εισόδημα των εργαζομένων και οι εργασιακές σχέσεις τους, ενώ σε άλλες χώρες η τεράστια μείωση των θέσεων εργασίας, δηλαδή οι ομαδικές απολύσεις χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων, με τις συγχωνεύσεις τραπεζικών συγκροτημάτων και το πρόσχημα της εισαγωγής νέων τεχνολογιών, είναι χαρακτηριστικό των τελευταίων χρόνων.

Σ' αυτά τα πλαίσια και η πολυεθνική ΣΙΤΙΜΠΑΝΚ, ετοιμάζεται για 9.000 απολύσεις σε όλο τον κόσμο! Η πολυεθνική έχει "παρελθόν" στις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού είχε φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει ακόμη και εγχειρίδιο αντιμετώπισης του συνδικαλισμού, για την επιμόρφωση των στελεχών της!

Ηδη ο γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Μάνος έχει προειδοποιήσει ότι αν οι Ελληνες τραπεζοϋπάλληλοι δεν "προσαρμοστούν" στα νέα δεδομένα, τότε θα υπάρξει σημαντική μείωση προσωπικού. Το εκβιαστικό δίλημμα, αφαίρεση δικαιωμάτων ή αφαίρεση της εργασίας, φαντάζει όλο και πιο έντονο για τους τραπεζοϋπαλλήλους και η αντιμετώπισή του με ημερίδες κατά κύριο λόγο - όπως συνηθίζει η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ - μόνο το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζει...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ