Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Πάρτε μέτρα για την υπεράσπιση της φέτας

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία του τυριού φέτα από τους κάθε είδους επιτήδειους που κατακλύζουν την αγορά με απομιμήσεις και υποκατάστατα φέτας, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό, ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Γεωργίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Γερανίδης στην απάντησή του παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και είναι ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των διάφορων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Είπε ότι για το θέμα έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας, με τη συμμετοχή και των κτηνοτρόφων και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει θέμα για τη δημόσια υγεία, αλλά απλώς υφίσταται θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών. Οι διάφοροι επιτήδειοι κρύβουν επιμελώς τη λέξη απομίμηση ή υποκατάστατο στις συσκευασίες των προϊόντων και γι' αυτό το λόγο το υπουργείο έστειλε στις νομαρχίες όλες τις εγκρίσεις για την παραγωγή απομιμήσεων φέτας, προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος για το αν υφίσταται παραπλάνηση των καταναλωτών. Ο υφυπουργός έθιξε και το θέμα της λειτουργίας του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο στη σύνθεσή του να περιλαμβάνει και εκπρόσωπο του υπουργείου Γεωργίας, χωρίς την έγκριση του οποίου να μην είναι δυνατή η κυκλοφορία τέτοιων προϊόντων.

Ο Στ. Παναγιώτου κατήγγειλε ότι το Γενικό Χημείο του Κράτους χορηγεί αφειδώς άδειες για την παραγωγή υποκαταστάτων της φέτας και ήδη έχει δώσει 31 σχετικές άδειες. Αποτέλεσμα είναι να θίγονται οι Ελληνες παραγωγοί, να πέφτει η τιμή του προϊόντος και να κερδοσκοπούν οι εταιρίες που παράγουν τα υποκατάστατα, για τα οποία μάλιστα αφήνουν ψευδώς να εννοηθεί ότι είναι τυρί φέτα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στην «υδρογονοκίνηση» αυτοκινήτων(2012-12-15 00:00:00.0)
Τώρα τους φταίει το παρεμπόριο(2010-10-23 00:00:00.0)
Κατασχέθηκαν 909 κιλά ακατάλληλα τυριά(2007-03-08 00:00:00.0)
Διπλός εμπαιγμός των καταναλωτών(2000-12-12 00:00:00.0)
Τυρί φέτα "μαϊμού" κατακλύζει την αγορά(1997-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ