Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Με νέα δυναμική ο πολύμορφος αγώνας των μαθητών

Σε συσκέψεις μελών και φίλων της ΚΝΕ στο Βόλο και την Καρδίτσα παραβρέθηκε την Κυριακή ο γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε σύσκεψη μαθητών, μελών της ΚΝΕ στο Βόλο, παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή 25 του Γενάρη ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν η δράση της ΚΝΕ μπροστά στην ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος, στην πόλη του Βόλου και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η πλούσια συζήτηση, που έγινε, στάθηκε στην ανάγκη να ενταθεί η δουλιά γύρω από τα αιτήματα, τους στόχους και τον προσανατολισμό των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στα λύκεια, με κάθε μορφή που επιλέγουν οι γενικές συνελεύσεις. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι υπάρχουν έντονες διαθέσεις, ανάμεσα στους μαθητές του Βόλου, για αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης, που αλλάζει όλο το σύστημα της εκπαίδευσης. Ο γραμματέας της ΚΝΕ στάθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί η ενημέρωση των μαθητών, να αποκαλυφθεί πλατιά το περιεχόμενο και ο χαρακτήρας των αντιδραστικών αλλαγών στην παιδεία.

"Θέλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχιστεί με νέα δυναμική ο πολύμορφος αγώνας των μαθητών. Να συναντηθούν οι μαθητικοί αγώνες με τις κινητοποιήσεις της αγροτιάς και της εργατικής τάξης, να παλέψουν οι μαθητές από κοινού με τους καθηγητές και τους γονείς, σε ένα μέτωπο παιδείας που θα αντιπαρατεθεί σε αυτή την πολιτική. Η ΚΝΕ στηρίζει το κάλεσμα του Συντονιστικού των μαθητών της Αθήνας και πιστεύει ότι η επιτυχία της πανελλαδικής συνάντησης των Συντονιστικών των μαθητών θα δώσει νέα ορμή για τη συνέχεια των μαθητικών αγώνων", τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την ίδια μέρα, ο γραμματέας της ΚΝΕ μίλησε σε σύσκεψη φίλων της ΚΝΕ στην Καρδίτσα. Η έντονη δράση της ΚΝΕ στους μαθητές, στους νέους των χωριών του νομού και της πόλης, εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη που έγινε σε κεντρική καφετερία. "Η θέση κάθε νέου, που δε μένει απλά στην αγανάκτηση, αλλά θέλει να στραφεί ενάντια στους ενόχους και τις αιτίες, ενάντια σε αυτούς που πνίγουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας, είναι στην ΚΝΕ. Η θέση του νέου, που θέλει να συγκρουστεί με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, που θέλει να απορρίψει τους πολύχρωμους υπηρέτες των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, είναι στην οργανωμένη πάλη μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μπροστά στη Δίμηνη Πολιτική Εξόρμηση που έχει προκηρύξει το ΚΣ, ο γραμματέας της ΚΝΕ κάλεσε τους νέους που συμμετείχαν να γίνουν μέλη της ΚΝΕ. Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη της Οργάνωσης πιο τολμηρά να δώσουν τη μάχη της ανάπτυξης της ΚΝΕ σε ένα νομό που το κύρος του Κόμματος, και της Νεολαίας του, ανεβαίνει σταθερά και βρίσκεται μπροστά στην εκκίνηση νέων δυναμικών, αγροτικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org