Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι μαθητές σχολείων της Αθήνας την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, στις 11.30 στα Προπύλαια, διεκδικώντας ανάμεσα σε άλλα 15% για την παιδεία από τον προϋπολογισμό, μη εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου που στέλνει περισσότερους μαθητές στα φροντιστήρια από το γυμνάσιο κιόλας, διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού των μαθητικών συμβουλίων και να γίνονται ενιαία οι εκλογές, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής.

Καθώς αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται στα σχολεία οι εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών και 15μελών μαθητικών συμβουλίων και παρά τις προσπάθειες υπονόμευσης και υποβάθμισης του μαθητικού συνδικαλισμού, οι μαθητές αναδεικνύουν αγωνιστές μαθητές στα μαθητικά συμβούλια. Ηδη, σε πολλά σχολεία πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και των τμημάτων και αποφασίζουν συμμετοχή στη μαθητική κινητοποίηση της Πέμπτης. Ανάμεσα στα σχολεία που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή είναι τα 1ο και 2ο ΓΕΛ Μπραχαμίου, το 4ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το ΕΠΛ Νέας Φιλαδέλφειας, το ΕΠΛ Αιγάλεω, το 3ο ΓΕΛ Χολαργού, το 2ο ΓΕΛ Αιγάλεω και το 3ο ΓΕΛ Βύρωνα.

Κινητοποίηση προγραμματίζουν την Πέμπτη μαθητές και στη Θεσσαλονίκη με συγκέντρωση στην Καμάρα στις 5 το απόγευμα και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Ηδη σχετική απόφαση έχουν πάρει το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τμήματα του 11ου ΤΕΛ "Ευκλείδη", ΤΕΛ Εύοσμου, ενώ συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων και των 15μελών των σχολείων όπου οι μαθητές συζητούν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ