Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
"Μεταβίβαση σκυτάλης" για αγωνιστική Αυτοδιοίκηση

Ο Γιώργος Κατημερτζής ανακηρύχτηκε χτες υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας"

"Εμπρός όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μια πόλη που οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις νέες περήφανες γενεές της", κάλεσε χτες τους δημότες ο υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής,αμέσως μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς του από τη γενική συνέλευση της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" και την "παραλαβή" της σκυτάλης του αγώνα από τον ιστορικό δήμαρχο και παλαίμαχο αγωνιστή Παναγιώτη Μακρή.

Νέος στην παράταξη, παλιός και ώριμος στους ταξικούς αγώνες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στέλεχος του ΚΚΕ και πρώην υποψήφιος βουλευτής, ο Γ. Κατημερτζής - όπως σημειώθηκε χτες και από τη Γραμματεία της "Ενωτικής Αγωνιστικής Πορείας" - είναι πια η καρδιά της παράταξης, που έγραψε ιστορία στα δημοτικά δρώμενα της Καισαριανής με τον Παναγιώτη Μακρή.

Ο επικεφαλής της εκλογικής μάχης, που θα δώσει σ' έναν περίπου χρόνο ο λαός της πόλης, για μια άλλη δημοτική αρχή, ανήκει στη γενιά του "1-1-4" και των Λαμπράκηδων. Γεννήθηκε στην Καισαριανή από Μικρασιάτες γονείς, αλλά αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει, διωγμένος από το δεξιό κράτος και παρακράτος της εποχής. Δουλεύει από μικρό παιδί στη Γερμανία για να ζήσει και να σπουδάσει, επιστρέφει ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος, αναδεικνύεται ανώτατο συνδικαλιστικό και καθοδηγητικό στέλεχος στους ΕΒΕ. Επί δύο τετραετίες, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και δραστηριοποιείται στο χώρο της ΤΑ.

"Θα ανατρέψουμε τη συντηρητική πολιτική στην ΤΑ"

Ο χώρος της ΤΑ - όπως σημείωσε ο ίδιος - διαγράφεται σήμερα γκρίζος, μετατρέπεται σε υπηρέτη της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής της, μπαίνει στην υπηρεσία των πολυεθνικών συμφερόντων, λειτουργεί ενάντια στο λαό και αναδεικνύεται πιλότος των πιο αντιδραστικών επιλογών...

"Η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" αντιστάθηκε και αντιστέκεται σ' αυτές τις επιλογές, θιασώτης και αποδέκτης των οποίων είναι η σημερινή δημοτική αρχή", σημείωσε ο Γ. Κατημερτζής. Επισήμανε πως η παράταξή του εξέφρασε και εκφράζει πάντοτε στα Δημοτικά Συμβούλια, στους μαζικούς φορείς, στον Τύπο και τη Βουλή, μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, την αντίθεσή της. Αγωνίζεται για την επίλυση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων της πόλης - την ανάπλαση, την απομάκρυνση της Σκοπευτικής, το κυκλοφοριακό, τα ζητήματα παιδείας, αθλητισμού και σχολικών κτιρίων. Συμμετέχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει συλλογικά σε λαϊκές κινητοποιήσεις για την ειρήνη στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της πόλης, τόσο για τα τοπικά ζητήματα, όσο και για τα γενικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που επιδρούν αρνητικά σε όλους.

Ο Γ. Κατημερτζής κάλεσε χτες τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες να συστρατευτούν με την "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία", χτίζοντας ένα δυνατό μέτωπο ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή των κατοίκων της πόλης και όλης της χώρας. Κάλεσε τις παλιές και νέες γενιές της "ιστορικής και αγωνιστικής πόλης μας" να ματαιώσουν την εφαρμογή της συντηρητικής πολιτικής στην ΤΑ.

Για το λαό και τα προβλήματά του

Γι' αυτή την πόλη, την Καισαριανή, σύμβολο του αγώνα ενάντια στον κατακτητή, πιλότο επί χρόνια στο χώρο της αγωνιστικής Αυτοδιοίκησης, μίλησε και ο επίτιμος δήμαρχος Π. Μακρής. Μίλησε ακόμα για τη χαρά και τη συγκίνησή του, ιδιαίτερα χτες, "τη στιγμή της μεταβίβασης" της σκυτάλης, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των κατοίκων της. "Μαζί στο παρελθόν αγωνιστήκαμε, παλέψαμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το έργο μας άλλαξε την όψη της πόλης και για τους νεότερους πρέπει να πω ότι το στοιχείο της επιτυχίας συνίσταται στο ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι αληθινή προς το λαό, να ενδιαφέρεται για τα προβλήματά του, να είναι μπροστάρης στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της πόλης", είπε ο Π. Μακρής. Γι' αυτά τα χαρακτηριστικά της ΤΑ, μίλησε και ο Σπ. Χαλβατζής,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος παραβρέθηκε στην ανακήρυξη του υποψηφίου δημάρχου. Σημείωσε, μάλιστα, ιδιαίτερα τους νέους κινδύνους, που θα έχει να αντιμετωπίσει ο παραδοσιακός, λαϊκός χαρακτήρας της ΤΑ από την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων, της πρόσθετης φορολογίας και της ανταποδοτικότητας.

"Αυτό το τρίπτυχο", τόνισε, "προωθεί και η μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση, για την οποία πολύς λόγος και πολλά σχέδια γίνονται τελευταία. Πρόκειται για τερατογένεση, που σκοπό έχει ανάμεσα στα άλλα να μειώσει το ρόλο κάποιων ειδικών περιοχών, να ισοπεδώσει την ιστορική παράδοση, την αγωνιστική ιστορία, το πνεύμα αντίστασης, τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν αντιστάσεις σ' αυτήν την πολιτική".

Και συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής: "Η Κίνηση, με επικεφαλής τον αγωνιστή Γ. Κατημερτζή, έχει μια μακριά πορεία. Εχει χτες, σήμερα και αύριο. Είναι η παράταξη, που πριν από 35 χρόνια έδινε μάχες για τα προβλήματα του λαού, των εργαζομένων, των δημοτών. Είναι η παράταξη που κατέκτησε, με επικεφαλής τον Π. Μακρή, πριν από 33 χρόνια το Δήμο της Καισαριανής, και που τον κράτησε επάξια για δεκάδες χρόνια, υπηρετώντας με συνέπεια το λαό".

Στην ανακήρυξη της υποψηφιότητας του δημάρχου χτες παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, μαζικών φορέων, καθώς και δημότες της Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ