Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο το παμφοιτητικό συλλαλητήριο

Σήμερα κινητοποίηση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών

Αγωνιστική απάντηση ενάντια στα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία, μέσα από το νόμο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα δώσουν οι φοιτητές στο αυριανό παμφοιτητικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας. Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 11 μ.μ. στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Επίσης σήμερα, στις 2 το μεσημέρι οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών θα κλείσουν την Πειραιώς, στο ύψος της Σχολής.

Απόφαση, για να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Οικονομικού,Μαθηματικού,Ιατρικής,Καλών Τεχνών,Παντείου και ΤΕΦΑΑ,καθώς και το ΔΣ του Τμήματος Νηπιαγωγών.

Οι φοιτητές, σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που σπεύδει με το νόμο για την παιδεία να κάνει πράξη τις αντιδραστικές κατευθύνσεις που έχουν δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο ΟΟΣΑ, θα αγωνιστούν μαζί με το λαό, τους καθηγητές και τους μαθητές, σε ένα μέτωπο παιδείας, για την ανατροπή αυτής της συντηρητικής πολιτικής.

"Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτη, ότι δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα από τη γλώσσα των αγώνων", υπογραμμίζουν οι φοιτητές στην ανακοίνωση. Οι φοιτητές απαιτούν την ολοκληρωτική απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, που θα δίνει λύση στα άμεσα και οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα ανυψώνει το γενικό μορφωτικό επίπεδο του λαού και της νεολαίας.

Επίσης, απαιτούν τη μη εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής, να μη θεσπιστούν δίδακτρα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και να καταργηθούν άμεσα τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, διεκδικώντας συγχρόνως Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα παρέχει σύγχρονη, υψηλού επιπέδου, στέρεη γενική μόρφωση και ειδίκευση για όλους τους φοιτητές μέσα στο πτυχίο, διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση και σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησής της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ